...

Mathias Vergels lanceert ‘2’ (Zo mag het verdergaan)

Mathias Vergels lanceert ‘2’ (Zo mag het verdergaan)

Wekenlang stond hij met ‘1 Keer voor altijd’ genoteerd in de hitlijsten en was hij niet weg te branden van de radio. Mathias Vergels hoopt dat zijn nieuwe single ‘2’, (Zo mag het verdergaan) diezelfde, positieve lijn doortrekt. “Ik heb de luxe dat ik niet moet kiezen en dat ik het acteren nog steeds kan combineren met muziek maken. Liedjes componeren en optreden zijn dingen die ik graag doe en waar ik met volle teugen van geniet. Ik ben nog altijd trots en dankbaar dat ik van Hans Kusters en H.K.M. de kans gekregen heb om ‘Waar is Mathi?’ te maken, mijn Nederlandstalig debuutalbum. Het vertrouwen is groot, want we praten al over een opvolger. Die steun, maar ook die van mijn team, de media en het publiek doen deugd.”

Mathias Vergels lanceert '2' (Zo mag het verdergaan) - Mathias Vergels 2
(Foto: House Of Entertainment)

Met ‘2’ (Zo mag het verdergaan) levert Mathias Vergels weer een knappe Nederlandstalige popsong af, deze keer ééntje met Duitse roots. “Hans Kusters, mijn platenbaas, was onderweg in Duitsland en hoorde het origineel voorbijkomen op de radio. Hij stopte, nam het op met zijn gsm en stuurde zijn geluidsopname door naar mijn manager Bob Savenberg. Die was zo enthousiast dat hij het naar mij doorstuurde en in een mum van tijd was ‘2’ (Zo mag het verdergaan) een feit. De tekst is niet autobiografisch, maar de liefde en de situatie waarover ik zing, zal voor velen wel herkenbaar zijn.

Mathias Vergels lanceert '2' (Zo mag het verdergaan) - Hoes Mathias Vergels 2 Zo Mag het Verdergaan

Ik was instant gecharmeerd door het riedeltje dat in de originele versie zat en dat The Fondenberg Brothers ook hebben meegenomen in deze productie. Net als ‘Zoute Landen’ vindt ‘2’ zijn oorsprong in Duitsland, maar we hebben er iets creatiefs mee gedaan, een eigen twist aan gegeven, met als eindresultaat een radiovriendelijke single die ook kan meegezongen worden tijdens de optredens. We hebben hem al getest tijdens de repetities met de band en dit wordt absoluut één van de smaakmakers en hoogtepunten tijdens de live optredens.”

De nieuwe single ‘2’ (Zo mag het verdergaan) van Mathias Vergels is op vrijdag 21 maart digitaal beschikbaar, maar nu al terug te vinden op het album ‘Waar is Mathi?’, beiden worden verdeeld op het H.K.M-label.