...

Deinze – Tijdelijke preventieve maatregelen tegen verspreiding COVID-19 virus

coronavirusTijdelijke preventieve maatregelen tegen verspreiding COVID-19 virus

Een update op onderstaande: Na overleg met vertegenwoordigers van de woonzorgcentra is besloten dat zij standaard de deuren zullen sluiten voor externe bezoekers. Dit gaat in vanaf morgen (12 03/2020), tot het einde van de paasvakantie. Dit geldt dus ook voor WZC Karel Picqué.

DEINZE – Om verdere verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan besliste het Agentschap Zorg & Gezondheid om alle lokale dienstencentra tijdelijk te sluiten. In Deinze sluiten dienstencentrum Elfdorpen, het seniorenrestaurant en het sociaal restaurant in Nevele preventief vanaf donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april. Ook alle vormings- en bewegingsactiviteiten en informerende activiteiten van Elfdorpen worden tijdelijk afgelast. Men kan wel nog beroep doen op de thuiszorgdiensten, de minder mobielencentrale en de seniorenconsulent. Woonzorgcentrum Karel Picqué beperkt de bezoekuren van 10 tot 18 u., kinderen onder de 16 jaar worden niet toegelaten en de cafetaria is gesloten voor externe bezoekers.

Lokale dienstencentra organiseren activiteiten voor mobiele ouderen (al dan niet met een beginnende zorgbehoefte). Het risico op besmetting met het COVID-19 virus is reëel. De gebruikers zijn kwetsbare ouderen bij wie de gevolgen van een besmetting ernstig kunnen zijn. Daarom werd er beslist om lokaal dienstencentrum Elfdorpen vanaf donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april te sluiten. Ook alle vormings- en bewegingsactiviteiten en informerende activiteiten die door Elfdorpen worden georganiseerd (inclusief de activiteiten op locatie: De Rekkelinge, Palaestra, gemeentehuis Nevele) worden tijdens deze periode afgelast. Men kan wel nog beroep doen op de thuiszorgdiensten, de minder mobielencentrale en de seniorenconsulent.

Het seniorenrestaurant van Elfdorpen en het sociaal restaurant in Nevele in WZC Ter Leenen worden tijdelijk gesloten van donderdag 12 maart tot en met maandag 13 april. Er kan gekozen worden om maaltijden thuis te ontvangen via de dienst maaltijden aan huis (www.deinze.be/maaltijdbedeling-aan-huis).

Maatregelen woonzorgcentrum Karel Picqué
Ook het woonzorgcentrum Karel Picqué in het Donzapark neemt preventieve maatregelen om besmetting met het COVID-19 virus te voorkomen. Tot tegenbericht worden de bezoekuren er beperkt van 10 tot 18 u., tenzij men een afspraak heeft. Bezoek het woonzorgcentrum niet als je ziektesymptomen vertoont (koorts, hoesten, kortademigheid). Bezoek van kinderen onder de 16 jaar wordt niet toegelaten. De cafetaria van het woonzorgcentrum is gesloten voor externe bezoekers.

Info
LDC Elfdorpen
Gentpoortstraat 41, 9800 Deinze