...

Alicante, de parel van de Costa Blanca 

Alicante de parel van de Costa Blanca Alicante, de parel van de Costa Blanca 

Elk jaar opnieuw kiezen heel wat vakantiegangers er voor om een reis te ondernemen naar het Spaanse Alicante. Deze kuststad is terug te vinden aan de Costa Blanca en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Alicante is op tal van verschillende vlakken erg belangrijk voor de regio en bij uitbreiding voor heel Spanje. In eerste instantie is ze natuurlijk toeristisch erg belangrijk. Dit is niet in het minst het gevolg van de aanwezigheid van de internationale luchthaven die zich hier bevindt. Dat is echter niet alles. Daarnaast staat Alicante namelijk eveneens bekend als een belangrijke haven voor de export van midden-Spanje. Na Valencia is Alicante ook de grootste stad van de Costa Blanca.

 

  • Een prachtige stad die altijd opnieuw weet te verbazen

 

Door de jaren heen is het toerisme een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor de stad Alicante. Dit blijkt ook uit het sterk toegenomen aantal voorzieningen welke je hier vandaag de dag kan aantreffen. Neem nu bijvoorbeeld de indrukwekkende ‘Explanada de España’. Deze boulevard is niet alleen voor toeristen, maar zeker ook voor de locals in Alicante één van de meest favoriete plaatsen van de stad. Alicante is echter niet alleen maar interessant omwille van de prachtige stranden die in de omgeving zijn terug te vinden. Wat namelijk ook te denken van de altijd weer even levendige terrasjes en de moderne winkelcentra die er zijn terug te vinden? Alicante mag zich met recht en rede de toegangspoort noemen tot de Costa Blanca, maar is op zich ook zeker en vast het ontdekken meer dan waard.

 

  • Prachtige bezienswaardigheden die elk cultureel hart sneller doen slaan

 

Ondanks het feit dat Alicante en omgeving hoofdzakelijk bekend staan als een uitmuntende zon-, zee-, strandbestemming moet het gezegd dat ook de cultuurliefhebber hier ongetwijfeld zijn hart zal kunnen ophalen. Alicante beschikt namelijk ook over heel wat prachtige bezienswaardigheden. Gaande van het kasteel van Santa Barbara welke is gelegen op de Monte Benacantil tot de oude stad of de zogenaamde ‘Casco Antiguo’, het zijn stuk voor stuk prachtige plaatsen om te ontdekken. Bovendien zijn er in Alicante ook menig aantal uitstekende musea terug te vinden die je niet over het hoofd mag zien.

 

  • Vliegen naar Alicante 

 

Ondanks het feit dat je er natuurlijk voor kan kiezen om met de auto naar Alicante af te reizen is het toch zo dat de meeste reizigers de keuze maken om een vliegvakantie te boeken. Vliegtuigtickets naar Alicante boeken is mogelijk bij tal van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het gaat hierbij niet alleen om Tuifly, maar natuurlijk ook om prijsvechters zoals bijvoorbeeld Ryanair. Vanuit België is het eveneens mogelijk om vanaf verschillende luchthavens naar Alicante te reizen. Zo worden er niet alleen rechtstreekse vluchten aangeboden van de luchthavens van Zaventem en Oostende, maar kan je ook vliegen vanuit Charleroi en zelfs vanuit Deurne. Bovendien zijn er ook steeds meer Belgische reizigers die er voor kiezen om vanuit Nederland naar Alicante te vliegen. Ook vanaf de luchthavens van Eindhoven en Schiphol vertrekken er dan ook regelmatig interessante vluchten. De gemiddelde vluchtduur van een rechtstreekse vlucht naar Alicante bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.