...

Musicaltalent en verrassende pinguïnstemmen in Madagascar

Musicaltalent en verrassende pinguïnstemmen in beestig familiespektakel ‘Madagascar

Musicaltalent en verrassende pinguïnstemmen in Madagascar - Logo Madagascar de musical

Elke Buyle, Leendert De Vis, Mike Wauters, Florian Avoux, Brent Pannier en Rogier Komproe vormen hoofdcast beestige, Nederlandstalige feelgood musical ‘Madagascar’ 

Musicaltalent en verrassende pinguïnstemmen in Madagascar - Cast Madagascar 1
v.l.n.r:  Elke Buyle – Leendert De Vis – Mike Wauters – Florian Avoux – Brent Pannier – Rogier Komproe (foto: Music Hall)

Lieven Scheire, Jean-Marie Dedecker, Dominique Persoone en Gunter Lamoot leveren stemmen voor “West-Vlaamse” pinguïns!

Musicaltalent en verrassende pinguïnstemmen in Madagascar - Cast Madagascar
v.l.n.r: Gunter Lamoot – Jean-Marie Dedecker – Lieven Scheire (en ‘Mort’) – Dominique Persoone Foto: Music Hall)

Capitole Gent (van  27 februari t/m 1 maart) en de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen (van 9 t/m 11 april 2020) mogen zich opmaken voor een stevige portie ‘dansen, dansen!’, want dit voorjaar presenteert Music Hall, in samenwerking met Selladoor Productions, een heerlijke Nederlandstalige musicalversie van de Dreamworks animatiefilm ‘Madagascar’ in deze theaters. Met Elke Buyle (hippo ‘Gloria’), Leendert De Vis (leeuw ‘Alex’), Forian Avoux (giraf ‘Melman’), Mike Wauters (Koning Julian), Brent Pannier (maki ‘Maurice’ + swing) en Rogier Komproe (zebra ‘Marty’), bestaat de beestige hoofdcast van ‘Madagascar’, geheel in de stijl van het Music Hall-huis, uit puur en onversneden musicaltalent. Veel verrassender is echter het illustere viertal dat te horen zal zijn in de voorstelling als “West-Vlaamse” pinguïns….

Verrassende “West-Vlaamse” pinguïnstemmen!

Zo zal politicus Jean-Marie Dedecker even stoppen met stemmen ronselen en voor een keer gewoon zijn stem leveren, en dit aan de paranoïde, knorrige pinguïnleider ‘Skipper’. Chocolatier Dominique Persoone mag dan weer de pralines kortstondig laten rusten en zorgen voor de smakelijke steminvulling van de gestoorde, gewelddadige en messentrekkende pinguïn ‘Rico’. Stand-upcomedian Gunter Lamoot zal daarentegen voor de gelegenheid zeer lieflijk klinken als de softie van het stel ‘Soldaat’, de jongste pinguïn die houdt van eenhoorns en regenbogen. Of wat dacht u van comedy- en televisiemaker Lieven Scheire als plannenmaker en (niet altijd even) geniale uitvinder ‘Kowalski’? Lieven Scheire is toch geen West-Vlaming horen we u al denken…dat klopt, maar voor een ‘Slimste Mens’ blijkt het absoluut geen probleem te zijn om zich dat fijne dialect in recordtempo meester te maken!

Onlangs doken Lieven, Jean-Marie, Dominique en Gunter (die ook de stem van muismaki ‘Mort’ levert) al samen de studio in voor een zeer geanimeerde inlezing van de stemmen van hun dierlijke alter ego’s. Hoe dat verliep en klonk, ontdekt u in onderstaand filmpje!

Verder verzorgen ook de dansers en poppenspelers mee het spektakel in deze fantastische familiemusical!

Tickets & info ‘Madagascar, de Musical’: www.musichall.be

Madagascar
Toen de animatiefilm ‘Madagascar’ van Dreamworks in 2005 van het witte doek knalde, werd het verhaal van de ontsnapte dierentuinbewoners die terugkeren naar de wildernis een wereldwijd fenomeenMusic Hall presenteert nu, vijftien jaar na de première van de originele kaskraker, een beestige Nederlandstalige musical, gebaseerd op de film én de musical die eerder al potten brak in het Verenigd Koninkrijk.

Het verhaal 
Marty de zebra, Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melman de giraf wonen in de Central Park Zoo in New York. Dagelijks laten ze het beste van zichzelf zien en worden ze bewonderd door de duizenden bezoekers. Totdat Marty na zijn 10de verjaardag een midlifecrisis krijgt en wil ontsnappen om in het wild te leven. Wanneer zijn vrienden de achtervolging inzetten op hun vriend, raakt de bal aan het rollen… Het wordt een dol avontuur dat hen uiteindelijk overzee brengt, naar de knotsgekke wereld van Madagascar, waar het elke dag feest is.

Zelfs al zag je de film nog nooit, deze wervelende adaptatie zal je op staande poot inpalmen. Het hele verhaal, met al je favoriete personages uit de animatiefilm, komt tot leven in één hilarische feelgood musical. Laat je meeslepen door een kleurrijke kliek jungleheersers in knappe dierenkostuums en geniet van de weelderige enscenering die meteen tot de verbeelding spreekt. Producent Geert Allaert en regisseur Christophe Ameye leiden alles in goede banen en serveren een 100 minuten durend muzikaal spektakel, waar het hele gezin gelukkig van wordt! Zing, dans en lach mee met de avonturen van de uitzinnigste beestenbende die je ooit hebt ontmoet.

Creatives:
Producent: Geert Allaert
Regisseur: Christophe Ameye
Script: Kevin Del Aguila
Muziek & lyrics: George Noriega & Joel Someillan
Nederlandse tekst: Allard Blom
Uitvoerend producent: Chris Van Tongelen
Props en decor: Steven Demedts
Choreografie: Christian Celini
Costume supervisor en designer: Cocky Van Huijkelom
Poppenmaker: Jan Maillard
Wig en make-up design: Ingrid Carlier

Praktisch
‘Madagascar, de Musical’

Capitole Gent
Donderdag 27 februari 2020 – 14u
Vrijdag 28 februari 2020 – 17u (première)
Zaterdag 29 februari 2020 – 14u en 17u
Zondag 1 maart 2020 – 11u en 14u

Koningin Elisabethzaal Antwerpen
Donderdag 9 april 2020 – 11u en 14u
Vrijdag 10 april 2020 – 14u en 17u
Zaterdag 11 april 2020 – 14u en 17u

Duur: ± 100min.
Geschikt voor kinderen van 3 tot 93 jaar!

Tickets & info: www.musichall.be

Musicaltalent en verrassende pinguïnstemmen in Madagascar - Affiche Madagascar