...

4 redenen waarom jij met je vrienden naar Sevilla moet reizen

4 redenen waarom jij met je vrienden naar Sevilla moet reizen4 redenen waarom jij met je vrienden naar Sevilla moet reizen

Sevilla is één van de meest populaire steden van Spanje. Door de jaren heen is ze dan ook uitgegroeid tot een uitermate geliefde citytripbestemming bij mensen van over de hele wereld. Ondanks het feit dat Sevilla nog steeds in de schaduw staat van Barcelona en Madrid viert het toerisme er toch hoogtij. Wil jij ook graag ontdekken wat er nu precies voor zorgt dat Sevilla door de jaren heen zo populair is geworden? Wij hebben alvast 4 uitstekende redenen op een rijtje gezet waarom ook jij er voor zou moeten kiezen om met vrienden naar Sevilla te reizen.

 

  • 1.) Je kan rekenen op een uitermate zonzekere vakantie

 

Sevilla beschikt over een mediterraan klimaat. Dit klimaat heeft ze te danken aan haar ligging in de zuidelijke regio Andalusië. In principe ben je in Sevilla het hele jaar door verzekerd van mooi weer. Mocht er tijdens met name het najaar dan toch eens een buitje de kop opsteken verdwijnt deze al snel terug als sneeuw voor de zon. Het warme klimaat van Sevilla brengt ook wel een nadeel met zich mee. Tijdens de echte zomermaanden bereikt het kwik hier namelijk niet zelden extreme temperaturen die tot (ver) boven de 40 graden uit kunnen komen. Tijdig de nodige verkoeling opzoeken is dan absoluut de boodschap!

 

  • 2.) Je maakt er kennis met oogstrelend mooie bezienswaardigheden 

 

Sevilla is werkelijk één van de mooiste steden van Spanje en dat wil wat zeggen. De verschillende bezienswaardigheden die verspreid over de stad zijn terug te vinden zien er overigens niet alleen prachtig uit, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een aanzienlijke, culturele waarde. Met name de Joodse wijk Santa Cruz en natuurlijk ook het Real Alcázar zijn slechts twee bezienswaardigheden die je eigenlijk nooit over het hoofd mag zien. Ook de kathedraal evenals de klokkentoren van Sevilla en antuurlijk ook de Metropol Parasol en het Plaza de la Real Maestranza zijn bezienswaardigheden die je niet over het hoofd mag zien.

 

  • 3.) Goddelijk lekkere tapas op werkelijk elke hoek van de straat

 

Sevilla staat er om bekend de absolute bakermat van de tapas te zijn. Op nagenoeg elke hoek van de straat is er wel een interessante tapasbar terug te vinden. Je kan hier niet alleen genieten van heerlijke, authentieke tapas, daarnaast spreekt het voor zich dat deze ook steeds worden opgediend samen met een heerlijk glaasje wijn. Ook in de tapas zelf wordt er in Sevilla niet zelden wat alcohol verwerkt. Neem nu bijvoorbeeld de biefstuk in whiskey. Dit is een ware klassieker die je in menig aantal tapasbars in Sevilla zal aantreffen. Dit geldt overigens ook voor brood met aioli evenals ossenstaartpuntjes.

 

  • 4.) Verdwalen in de prachtige stadsparken en tuinen van Sevilla

 

Het stadsleven in Sevilla is behoorlijk hectisch te noemen. Ze mag dan wel niet zo extreem zijn als in steden zoals Madrid en Barcelona het geval is, toch kan je best wel even wat ontspanning gebruiken tijdens met name een citytrip. In dat geval kan je er voor kiezen om even te gaan vertoeven in één van de verschillende stadsparken van Sevilla. In het bijzonder het ‘Parque de María Luisa’ is er eentje die je absoluut niet over het hoofd mag zien. Let wel, dit park beschikt over een indrukwekkende oppervlakte van 340.000 vierkante meter. Je voorziet dus best voldoende tijd om er een bezoekje aan te brengen. Een andere absolute aanrader zijn de tuinen die toebehoren aan het Real Alcázar. Alleen al voor het aanschouwen van deze natuurpracht zou je meteen jouw vliegtickets boeken naar Sevilla!