...

Rieu begint wereldtournee in Antwerpen

-Antwerpen 12 januari 2020- Rieu begint traditiegetrouw zijn wereldtournee altijd in het Sportpaleis van Antwerpen, zo ook dit jaar. Wie André Rieu zegt denkt onmiddellijk aan muziek, sfeer en een uitverkocht Sportpaleis. Dat was dit jaar ook niet anders, de man is ondertussen zeventig maar op het podium is daar nog niks van te merken. De sfeer in Antwerpen zat er dan ook meteen in met nummers als 76 trombones, Dark Eyes, Maria Mari. Maar bij de Schneewalzer had André nog iets in petto. Plots begon het zowaar te sneeuwen in het sportpaleis. Maar toen de mensen dachten dat ze het gehad hadden kwam er op het einde van de Schneewalzer nog een dik pak sneeuw ineens naar beneden gevallen. Dit tot grote hilariteit van de mensen die niet op de voorste rijen hadden plaatsgenomen.

Rieu begint wereldtournee in Antwerpen - IMG 7146

ieuw dit jaar was het gospelkoor dat André had meegenomen. zij begonnen met When the Saints. Het volgende nummer begon eerst nog heel plechtig met de eerste strofe van I Will Follow him (soundtrack van Sister Act) tot het refrein ingezet werd. Toen sprong iedereen recht en danste, klapte en zong dat het een lieve lust was. En zo ging het nog een tijdje door om te besluiten met het wereldberoemde O Happy Day. Na zowat een uur genoten te hebben van André Rieu en zijn prachtig zestig koppige Johan Strauss Orkest zat het eerste deel erop en was het tijd voor de pauze. Nadat iedereen genoten had van een natje en een droogje kon het tweede deel aanvangen met het nummer Memory. Manou kreeg daarna de eer om solo op haar klarinet het nummer Hava Nagila Hava te brengen gevolgd door een luid applaus van de vele aanwezigen.

Rieu begint wereldtournee in Antwerpen - IMG 7196

Om het geheel niet alleen te beperken tot muziek tijdens de walsen, had André 150 dansparen uitgenodigd. Deze walsten er op los in de gangpaden van het sportpaleis op de tonen van verschillende muzikale walsen een streling voor oog en oor. Op één van de walsen werden ook dames en heren uit het publiek gehaald om mee te walsen. Eén van de gelukkigen was onze collega Robrecht van Sterrennieuws tot grote hilariteit natuurlijk van de collega’s. Maar het moet gezegd worden Robrecht deed het voortreffelijk (zie foto).

Rieu begint wereldtournee in Antwerpen - IMG 7215

Na het altijd gesmaakte nummer “De Bolero” het ritme aangevend op de kleine trommel door vader en zoon. Dat was eigenlijk het laatste nummer en dus kwamen er tientallen ballonnen naar beneden om aan te duiden dat het gedaan was. Maar het publiek wilde er niet van weten en vroeg om bis nummers. Die kwamen er dan ook en na Adieu, Mijn Kleiner Gardeofficier werd er definitief afgesloten met het nummer van onze Belgo-Italiaan Rocco Granata Marina. Na nog een staande ovatie voor Orkest en dirigent viel definitief  het doek over de nieuwjaarsshow 2020. Wij kijken alvast uit naar de editie van 2021 die zal doorgaan op 15 januari. Tickets nu reeds verkrijgbaar.

Links

Officiële website: https://www.andrerieu.com/nl

https://www.facebook.com/andrerieu

Rieu begint wereldtournee in Antwerpen - IMG 7237

Voor meer foto’s klik hier