...

Een unieke rondreis beleven? Kies voor deze bestemmingen!

rondreis belevenEen unieke rondreis beleven? Kies voor deze bestemmingen!

Rondreizen zijn tegenwoordig ongelofelijk populair. Dat is ook helemaal niet zo vreemd. Tijdens één enkele reis is het op deze manier namelijk mogelijk om meteen kennis te maken met heel wat verschillende absolute hoogtepunten van het land dat je bezoekt. Zou jij ook graag een op en top unieke rondreis willen beleven? In dat geval is het meer dan de moeite waard om een rondreis te ondernemen doorheen één van de onderstaande landen.

 

1.) IJsland

 

Tot enkele jaren geleden was IJsland voor het merendeel van de (Europese) reizigers onbekend gebied. In het bijzonder het torenhoge prijskaartje dat een reis naar IJsland met zich meebracht was voor veel mensen een doorn in het oog. Tegenwoordig is daar gelukkig verandering in gekomen. Vluchten naar IJsland zijn aanzienlijk voordeliger geworden en ook de prijzen die je op het eiland zelf betaalt zijn heel wat toegankelijker voor buitenlanders. De reden waarom IJsland zo’n populaire bestemming is geworden hoeven we eigenlijk niet ver te zoeken. Dit eiland herbergt één van de meest indrukwekkende natuurelementen ter wereld. Op maar weinig andere plaatsen op deze planeet kan je tijdens een rondreis zoveel indrukwekkende locaties bezoeken. Gaande van brullende vulkanen tot uitgestrekte gletsjers en van kolkende watervallen tot indrukwekkend uitbarstende geisers, dat is op en top IJsland!

 

2.) Zuid-Afrika

 

Het ondernemen van een rondreis door Zuid-Afrika staat met recht en rede op de bucketlist van heel wat (fervente) reizigers. Het moet dan ook gezegd, dit land heeft werkelijk alles in huis wat je hart ook maar enigszins verlangt. Niet alleen kan je tijdens een rondreis prachtige wildparken ontdekken zoals met name het Krugerpark en het Addo Elephant National Park, daarnaast is er natuurlijk ook de indrukwekkende Panoramaroute. Een rondreis door Zuid-Afrika is bovendien uiteraard ook niet compleet zonder even de Tafelberg te beklimmen. Het uitzicht dat je vanaf deze bekende berg hebt is er eentje die je werkelijk nooit meer vergeet.

 

3.) Canada

 

Canada vormt samen met de Verenigde Staten sinds jaar en dag één van de meest populaire landen ter wereld voor het ondernemen van een bijzondere rondreis. Op het eerste zicht lijkt Canada misschien een wat alledaagse bestemming voor een unieke rondreis, maar dat is het niet. Als reiziger bepaal je namelijk volledig zelf hoe bijzonder je jouw rondreis doorheen dit adembenemende land maakt. Canada heeft dan ook wel degelijk heel wat unieke eigenschappen die je zullen weten te verbazen. Trek bijvoorbeeld tussen maart en oktober zeker naar Vancouver Island zodat je de indrukwekkende walvismigratie met eigen ogen kan aanschouwen. Daarnaast is het in menig aantal nationale parken mogelijk om er samen met een ranger op uit te trekken om beren te spotten. Stuk voor stuk bijzondere ervaringen die je absoluut nooit meer zal vergeten.

 

4.) Namibië

 

Bijzonder veel mensen vinden het fantastisch om een rondreis te maken doorheen minder druk bevolkte landen. Geldt dat ook voor jou? Dan is een Namibië rondreis voor jou ongetwijfeld het overwegen waard. Je kan werkelijk uren door Namibië rijden zonder dat je ook maar iemand tegen zal komen. Dat is overigens geen straf, want de natuur die zich hier ontvouwt is werkelijk overweldigend mooi. Bovendien kan er worden vastgesteld dat reizen doorheen Namibië door de jaren heen aanzienlijk veiliger is geworden. Niet alleen is Namibië een politiek stabiel land, daarnaast zijn de mensen er gastvrij en zijn ook de wegen van een meer dan behoorlijke kwaliteit. Dit alles zorgt er voor dat Namibië ongetwijfeld het overwegen waard is wanneer je graag een echt bijzondere roadtrip wenst te beleven.