...

De drie leukste tuinen voor 2020

De drie leukste tuinen voor 2020

De drie leukste tuinen voor 2020

2020 is zojuist aangebroken, wat betekent dat er weer veel nieuwe trends voor de deur staan. Zo ook in het geval van de tuin, waar de klimaatveranderingen voor veranderingen in het weer zorgen. Een goede reden om je tuin hier op aan te passen. Een tuin geeft namelijk de identiteit van je huis weer en kan in de lente en zomer het ultieme genotsplekje zijn van je huis. Daarom hierbij drie tuinen die jouw jaar wellicht kunnen maken.

Een vier seizoenentuin

Volgens boumanshoveniers wordt de vier seizoenentuin de trend van 2020. Wie wilt er namelijk niet alle seizoenen lang, heel het jaar door, zijn tuin in glorie zien staan. De meeste tuinen zijn zo ingericht dat ze tijdens de lente en zomer er prachtig uit zien, maar in de herfst en winter verwaarloosd worden er soms net zo somber uitziet als het weer. In een vier seizoenen tuin is dit niet het geval. Hierbij wordt een tuin zo ingericht, dat deze elk seizoen je tuin kleur en glans heeft. Er zitten planten als zilverkaarsen en hemelsleutels in, die in de herfst tot hun glorie komen, maar ook bijvoorbeeld een kastanjeboom, die er in de winter sprookjesachtig uitziet, terwijl die er in de lente juist hartstikke fris uitziet. Een vier seizoenentuin is er dan ook op gemaakt om elk seizoen het beste in zich naar boven te halen, waardoor je het hele jaar door kan genieten van je tuin.

Een diervriendelijke tuin

Ook diervriendelijke tuinen komen steeds meer in trek. Wie wilt er niet wakker worden door fluitende vogeltjes, die lekker in jouw tuin zitten te eten en zich wellicht zelfs in je tuin hun nestje bouwen. Voor een diervriendelijke tuin is het belangrijk dat het rustig is en beschut is, dus als je van plan bent veel wilde feestjes in je tuin te geven is een diervriendelijke tuin wellicht niet de juiste keuze voor jou. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste planten en begroeiing uitkiest, een diervriendelijke tuin moet namelijk voedzaam kunnen zijn voor de dieren en insecten. Ga voor jezelf na welke dieren jij in je tuin wilt hebben, zodat je jouw beplanting hierop af kan stemmen. Zorg er daarnaast ook voor dat je zo min mogelijk stenen of hout neerlegt, hier kunnen de dieren niks mee.

Een rustgevende tuin

Blijkbaar wordt 2020 een druk jaar, want volgens een hovenier in Almere is de laatste grote trend dit jaar dat steeds meer mensen op zoek zijn naar rust in hun tuin. Je kan hierbij denken aan tuinen die beschikken over een vijver, waarbij de planten over het algemeen groen zijn en waar een groot terras van houten vlonders op zit. Dit waren de trends van dit jaar, wellicht kan je er wat mee!