...

Haaltert koopt extra schuilhokken voor zwerfkatten aan

schuilhokken voor zwerfkatten

Haaltert koopt extra schuilhokken voor zwerfkatten aan

In het kader van het welzijn van katten is er nu een zwerfkattenplan waarbij lokale besturen beschutting moeten voorzien voor zwerfkatten die na hun sterilisatie/castratie terug vrijgelaten worden. Dus Zwerfkatten op diervriendelijke manier aanpakken.

Daarvoor werkt lokaal bestuur Haaltert samen met een dierenasiel en hebben we de kattenvangbakken. Dankzij deze aanpak blijft de zwerfkattenpopulatie onder controle, zorgen zwerfkatten voor minder overlast en daalt het risico op verwondingen, ziektes en zelfs verkeersongevallen met zwerfkatten.

Vlaams minister Ben Weyts bood alle steden en gemeenten 2 kattenschuilhokken aan. Lokaal bestuur Haaltert besliste om er twee extra aan te kopen, zo is er een voor elke deelgemeente.

Elk schuilhok biedt plaats aan 3 à 4 katten. De schuilhokken zijn geïsoleerd, opgetrokken uit kwalitatief materiaal en erg gebruiksvriendelijk. Ze kunnen snel geplaatst worden op plekken waar zwerfkatten zich vaak ophouden. Er horen ook infoborden bij met o.a. de contactgegevens van het lokale aanspreekpunt voor zwerfkatten, informatie over de sterilisatieplicht en de vraag om de dieren met rust te laten.

Kattenbonnen

Een andere actie van lokaal bestuur Haaltert zijn de waardebonnen van 25 euro om je kat te laten steriliseren of castreren bij de dierenarts van jouw keuze. Vanaf 1 februari kunnen 50 gezinnen weer zo’n waardebon afhalen in het gemeentehuis. Een bon op voorhand reserveren kan niet. Op 1 september zijn er opnieuw 50 waardebonnen beschikbaar.