...

Sterilisatie katten – Gratis waardebonnen in Haaltert

Sterilisatie katten - Gratis waardebonnen in Haaltert - kattenGratis waardebonnen voor sterilisatie katten in Haaltert

Vanaf 1 september zijn er weer 50 kattenbonnen t.w.v. 25 euro verkrijgbaar voor de sterilisatie van katten. Met deze bonnen kunnen katteneigenaars terecht bij een dierenarts naar keuze om de kat te laten steriliseren of castreren.

Verplicht

Dankzij de bonnen worden ongewenste nestjes kittens vermeden. Maar het is ook verplicht om kittens te castreren of steriliseren voor ze 5 maanden oud zijn en voor ze verkocht of weggeven worden. Daarom biedt de gemeente 50 waardebonnen aan voor haar inwoners.

Zolang de voorraad strekt

De bon kan afgehaald worden bij de dienst Leefmilieu in het gemeentehuis, op vertoon van de identiteitskaart. Per gezin is er maximaal één bon voorzien. Waardebonnen worden gratis meegegeven zolang de voorraad strekt.

Castratie en sterilisatie

Sinds 1 april 2018 moeten kittens gesteriliseerd of gecastreerd worden voor ze 5 maanden oud zijn in Vlaanderen. Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 zullen ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd moeten zijn. Elke kat moet worden gecastreerd of gesteriliseerd vóór ze verkocht of weggegeven wordt. Uitzonderingen op de castratieverplichting zijn ​katten die naar een erkende fokker (met HK-nummer) gaan. katten die voor het buitenland bestemd zijn.

Kattenclub Belgie – www.kattenclub.be
Op zoek naar namen voor katten
Dierenbenodigdheden – voor al uw kattenspullen www.bopets.eu