...

Relatiegeschenken: heeft het nut?

relatiegeschenkenRelatiegeschenken: heeft het nut?

Aan het eind van het jaar is de tijd van gezelligheid, bezinning, terugblikken en vooruit kijken. Wij verwennen onze geliefden met cadeautjes en brengen samen tijd door. Ook zakelijk is het aan het einde van het jaar een tijd waarbij de balans wordt opgemaakt. Men zendt elkaar relatiegeschenken, stelt plannen op voor het komende jaar en blikt samen terug onder het genot van een hapje en drankje. Maar de vraag is, heeft het eigenlijk wel nut om relatiegeschenken te verzenden of is het een verspilling van tijd en geld?

Positief afsluiten

Aan het eind van het jaar als klanten en relaties hun balans opmaken zoals ook u dat deed is het juiste moment om af te sluiten met een goede en attente indruk. Zo kan de ontvanger u meteen weer meenemen in de plannen voor het komende jaar. Relatiegeschenken dragen zo dus zeker bij aan uw imago, het geeft aan dat u de klandizie of samenwerking waardeert en het komende jaar graag samen verder wilt bouwen.

Een punt maken

Relatiegeschenken zijn tegenwoordig in zoveel verschillende vormen te krijgen dat u er nog een hele klus aan heeft om het juiste geschenk uit te kiezen. Het mooie aan al deze opties is wel dat u met het geschenk zelf uw visie of doelen kan uitdragen of ondersteunen. Ter illustratie, bent u gericht op een gezonde levensstijl dan kunt u dat benadrukken door een mooie fruitmand te verzenden. Staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij uw bedrijf, dan kunt u dat benadrukken door het relatiegeschenk hiervan een voorbeeld te laten zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo werkt het presentje ook nog eens dubbel in uw voordeel.

Iedereen doet het

Ja, zoals mijn moeder vroeger al zei, als iedereen van de brug springt doe jij dat dan ook? Hoewel het niet de beste reden is om iets te doen is schitteren door afwezigheid ook niet altijd even positief. Het verzenden van relatiegeschenken is iets wat er zakelijk gezien bij hoort en misschien wel van u wordt verwacht. Maak hier dus gebruik van door het relatiegeschenk zo te kiezen dat u er beiden profijt van heeft. De opties zijn enorm divers waardoor u zeker het perfecte relatiegeschenk kunt vinden om uw bedrijf op een mooi voetstuk te plaatsen. Het verzenden kan relatiegeschenken kan uw zakelijke relaties alleen maar ten goede komen.