...

De Nacht met André Hazes stimuleert muziektalent

‘De Nacht met André Hazes’ stimuleert muziektalent: wie wordt de festivalopener?

De Nacht met André Hazes stimuleert muziektalent - De nacht Andre Hazes 1
(Foto: House Of Entertainment)

Vrijdag 26 juni kan je op het Turnhoutse Warandeplein terecht voor de 1ste editie van ‘De Nacht met André Hazes’, een organisatie van de VZW De Nacht en Willy Van Geirt. Blikvanger is ‘Leef’-zanger André Hazes die met zijn liveband liedjes speelt uit zijn repertoire en dat van z’n vader. De Party Criminals en dj-presentator Kurt Frederickx vervolledigen de affiche, maar het festival biedt ook lokaal talent een kans en zoekt een openingsact. “Op zondagen 12, 19 en 26 januari 2020 houden we in de pop-up store van ‘De Nacht met André Hazesvoorselecties, tussen 13.00 en 19.00 uur.

De artiesten die vooraf worden geselecteerd krijgen de kans om op te treden voor de vakjury. Die bestaat uit Simon Evrard, organisator bij verschillende Turnhoutse verenigingen, Turnhouts volkszanger en muzikant Jan Van Gool én het opkomende talent Andy Sampermans. Deelnemen is gratis en kan, vanaf 16 jaar. De jury selecteert vooraf en bepaalt op de avond 2/3de van de punten. Het resterende puntengedeelte is bij stemming in handen van het aanwezige publiek. De kandidaten met de meeste punten uit de 3 voorrondes worden uitgenodigd voor de grote finale die op zondag 2 februari 2020 plaatsvindt.

De Nacht met André Hazes stimuleert muziektalent - Affiche Turnhout Winkelcentrum Gasthuisstraat 2020

Onder de deelnemers worden er waardevolle prijzen verloot en de winnaar of winnares wordt uiteraard de blikvanger en exclusieve openingsact van ‘De Nacht met André Hazes’. Hij of zij mag optreden voor op een podium met duizenden mensen. Met deze actie willen we mensen steunen die houden van muziek, die graag zingen en op een podium staan. Het is een unieke kans die wij ze geven met onze organisatie. Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden, via onze website www.denacht.be of door een mailtje te sturen naar info@denacht.be of willyvangeirt@telenet.be Naast wat informatie over jezelf zou het fijn zijn als je ook een geluidsfragment (YouTube-link, mp3 of WAV-file) meestuurt dat de vakjury kan beoordelen in functie van een eventuele selectie”, zegt organisator Willy Van Geirt.

De Nacht met André Hazes stimuleert muziektalent - Etalage De Nacht

Tot eind maart kan je in de Turnhoutse Gasthuisstraat nog terecht in de ticketbar en pop-up van ‘De Nacht met André Hazes’. Je kan er tickets kopen voor ‘De Nacht’, een in Turnhout gebrouwen Troef-biertje drinken en je vindt er ook merchandising van André Hazes. “Kom zeker eens langs als je zoekt naar originele eindejaarsgeschenken. Bij ons kan je fysieke tickets kopen voor ‘De Nacht met André Hazes’ en naast de korting geven wij ze mee in een gouden, exclusieve Hazes-geschenkomslag. Je kan in onze winkel ook wat verpozen en genieten van een drankje en je kan er altijd terecht voor meer info over ons festival of de talentenjacht die wij er organiseren. De inkom is gratis. Van maandag tot zaterdag en op de koopzondagen zijn we geopend, van 12.00 tot 17.00 uur. Wees welkom”, zegt Willy Van Geirt enthousiast.