...

Kleurt Vlaanderen helemaal rood

Kleurt Vlaanderen helemaal rood - Logo Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag: De Liveshow op vrijdag 29 november 2019 om 20.40 bij VTM

Kleurt Vlaanderen helemaal rood? Dát weten we op het einde van de live-uitzending van Rode Neuzen Dag nu vrijdag om 20.40 bij VTM.

We willen Vlaanderen op 29 november inderdaad helemaal rood kleuren. Letterlijk! ”, steekt Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker van wal. “We roepen heel Vlaanderen op om die dag iets met de kleur rood doen. Dus…doe vooral rode kledij aan, lak je nagels rood of zet een rode neus op!”

Kleurt Vlaanderen helemaal rood - Rode Neuzendag Ambassadors
(Foto: VTM)

VTM, Qmusic, HLN en Belfius – de partners van Rode Neuzen Dag – hopen ook dat Vlaanderen virtueel rood kleurt. Rode Neuzen Dag-ambassadeur Birgit Van Mol: “Mensen kunnen nog altijd acties registreren of doneren via www.rodeneuzendag.be. Hoe meer acties en initiatieven we op een kaart van Vlaanderen kunnen aanduiden tijdens onze liveshow bij VTM, hoe roder die kaart zal worden en hoe meer kinderen en jongeren we kunnen helpen in de scholen.”

Scholen ‘in the picture’

Deze vierde Rode Neuze Dag focust op scholen. “Scholen zijn de plek waar jongeren de meeste tijd doorbrengen en we speelden in op de nood om hen psychisch, fysiek en sociaal sterker te maken. Hoeveel projecten scholen juist kunnen opzetten en hoeveel jongeren we kunnen helpen, weten we op het einde van de show vrijdag. Hopelijk kunnen we samen met Vlaanderen genoeg geld inzamelen om alle projecten van Rode Neuzen Dag 2019 in de scholen effectief te realiseren”, besluit Birgit.

Liveshow bij VTM met Niels Destadsbader en An Lemmens

Kleurt Vlaanderen helemaal rood - Rode Neuzendag 2019
(Foto: VTM)

Rode Neuzen Dag: De Liveshow start om 20.40 bij VTM. An Lemmens en Niels Destadsbader presenteren een show vol humor met heel wat bekende gasten, waarvan sommigen in een rol kruipen die we niet van hen gewoon zijn. Wist je dat Jens Dendoncker kan rappen en dat Ruth Beeckmans kan zingen? Er zijn ook sketches van Wat Als?, De Luizenmoeder en interventies van Nathalie Meskens als… Frances Lefebure.

Verder ook: Willy Sommers die ingezonden kinderquotes op muziek zet en een cheerleadende Olga Leyers, die live haar finaleduel aangaat voor Beat VTM. Natuurlijk passeren ook de leukste Rode Neuzen acties de revue en tellen An en Niels alle binnengelopen bedragen van alle knotsgekke, doodserieuze, maar vooral hartverwarmende acties op.

Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis

Tijdens de grote liveshow schakelen An en Niels ook een paar keer over naar collega’s Jonas Van Geel en Koen Wauters in het Sportpaleis. Daar organiseert Qmusic Rode Neuzen Dag XL om alle actievoerders te bedanken. Ook daar belooft het een heus feestje te worden met optredens van o.a. Mabel, Laura Tesoro, Gers Pardoel en K3. Het einde van de liveshow bij VTM zal ook op een reuzenscherm te zien zijn in het Sportpaleis. Zo krijgen de 15.000 toeschouwers daar ook het eindresultaat van Rode Neuzen Dag 2019 mee.

Qmusic maakt die dag voor de laatste keer Rode Neuzen Radio. Vanaf 9 uur zijn Maureen & Matthias te horen en vanaf 13 uur maken Bart-Jan & Sarah Rode Neuzen Radio. Vanaf 16 uur nemen Maarten & Dorothee het over, live vanuit de inkomhal van het Sportpaleis, gevolgd door Sam, Inge & Wim om 18 uur. Van 20 uur tot middernacht maakt Joren Carels radio vanuit de inkomhal van het Sportpaleis.

Qmusic live op school

Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck trekken deze week elke dag naar een Rode Neuzen School in Vlaanderen om daar van 6 tot 9 uur live hun ochtendshow te maken. Op 29 november wordt het een extra speciale uitzending: het Qmusic-ochtendtrio trekt naar ZAVO Campus Ster in Zaventem mét de voltallige Vlaamse regering. Onder andere Ben Weyts, Hilde Crevits en Jan Jambon gaan er een uurtje lesgeven.

Kleurt Vlaanderen helemaal rood - Nora Dari
(Foto: VTM)

HLN zet volop in op regioreporters en geeft non-stop Rode Neuzen Dag-updates via liveblog

Het Laatste Nieuws blijft tot 29 november regioreporters inzetten die nieuws over Rode Neuzen Dag tot in de kleinste gemeente opvolgen. Ook de jongeren die Rode Neuzen Dag-reporter zijn in hun school blijven hun acties in beeld brengen. Op de slotdag kan iedereen via HLN.be de hele dag een liveblog volgen met al het Rode Neuzen Dag-nieuws in Vlaanderen. Onder het motto ‘alle beetjes helpen’ roept HLN zijn abonnees ook op om per sms 1 euro te doneren aan de goeddoelactie via het Rode Neuzen Dag-nummer 4666.

Wie er niet bij kan zijn in het Sportpaleis, kan de show volgen via een livestream op Qmusic.be, in de Q-app en via HLN.be. Op HLN.be is ook een livestream van de liveshow bij VTM te volgen.

Kleurt Vlaanderen helemaal rood - Logo Q music