...

BART PEETERS: 10 OP 10

Tiende Lotto Arena-concert op 9 januari

Bart Peeters trapte dinsdagavond zijn concertreeks ‘Deluxe’ in de Lotto Arena af en maakte meteen grote indruk. Dat resulteerde in een bijzonder snelle uitverkoop van de concertreeks. Minder dan 24 uur na de eerste voorstelling vonden de resterende 5.000 tickets hun weg naar gelukkige fans. Voor late beslissers en bezoekers die een tweede keer langs willen komen, werd nu een concert toegevoegd op 9 januari. Het tiende al.

De ‘Deluxe’-concertreeks van Bart Peeters is het resultaat van een zeer lange voorbereiding en dat was er ook aan te merken. De zanger stond in alle opzichten op scherp, de Ideale Mannen speelden loepzuiver, de klank was (mee dankzij een rits extra ingrepen) fenomenaal, het licht (er werd niet echt op een spot meer of minder gekeken) creëerde een huiskamergevoel en het 500 stemmen tellend koor werd op een wonderbaarlijke manier onthuld. Alle puzzelstukken pasten perfect in elkaar. En de concertbezoekers hebben het geweten.

BART PEETERS: 10 OP 10 - Bart Peeters 10 op 10 1
(Foto: PSE Belgium)

Organisator PSE Belgium, die het genoegen had om het eerste concert van Bart Peeters op arenaschaal te mogen produceren, verbaasde zich over het aanwezige publiek. Anders dan bij de meeste (pop)concerten zag je maar zelden mensen hun gsm bovenhalen om delen van het concert op te nemen of met hun lichtje te zwaaien. Dit is een publiek dat de zanger de volle aandacht geeft, alles ongestoord wil beleven en zich onder laat dompelen in al het moois dat deze rasartiest te bieden heeft. En dat zijn alle varianten van emoties die men zich maar kan bedenken.

Dit publiek komt goedgezind de Lotto Arena binnen en weet dat het zich zal vermaken. Bart Peeters stuurt alle aanwezigen na enkele veel te snel voorbijgegane uren huiswaarts met enkele megawatts aan energie voor de komende wintermaanden. De reacties van het publiek zijn unaniem lovend, social media ontploffen van de positieve berichten, journalisten vinden onvoldoende woorden om te omschrijven wat hen is overkomen.

Bart Peeters Deluxe, dat is 10 op 10!

“Op ontroerende kippenvelmomenten volgen explosies van vrolijkheid, zeker met het 500-koppig koor.” – VTM Nieuws
“Een avond vol zwaaiende handen en enthousiast geklap, maar ook eentje van oprechte emotie” – Het Nieuwsblad 
“Bart pakt met zijn ‘Ideale mannen’, zijn virtuoze band, zonder moeite de hele arena in.” – Het Laatste Nieuws
“In de Lotto Arena nog indrukwekkender” – Gazet van Antwerpen
“Bart Peeters is een volbloed ambiancemaker, ook in de grote Lotto Arena doet hij dat met gemak.” – VRT Journaal