...

Is het nog de moeite waard om zelf bitcoins te minen?

zelf bitcoins minenIs het nog de moeite waard om zelf bitcoins te minen?

De laatste jaren heeft iedereen het erover. Bitcoins. Je kunt er veel mee verdienen maar de risico’s zijn ook behoorlijk hoog. Je kan bitcoins gewoon kopen, maar het is ook mogelijk om ze zelf te maken. Dit wordt bitcoin mining genoemd. Is het met de huidige bitcoin waarde nog wel zinvol om te beginnen met minen?

Investeer in een bitcoin miner

Toen de bitcoins in het begin een lage waarde hadden waren ze een stuk gemakkelijker te verdienen. Je kon ze zelfs met je laptop minen. Tegenwoordig heeft het minen met je laptop absoluut geen zin. Je hebt tegenwoordig serieuze bitcoin miners nodig om zelf bitcoins te verdienen. Deze miners kan je bestellen via Miners.eu. Dit is de beste leverancier in Europa van crypto miners. Ook met een miner is het verdienen van bitcoins erg lastig. Tegenwoordig moet je langer minen om coins te verdienen. Als je begint met minen is het nodig om te investeren in de juiste hardware, namelijk miners met het vermogen om effectief te minen. Je moet niet verwachten dat je met een miner meteen veel coins gaat verdienen, maar het is de investering zeker waard.

Houd rekening met de energiekosten

Een miner aanschaffen kan al een investering van duizenden euro’s zijn, maar na deze eerste investering ben je er nog niet. Je moet namelijk ook rekening houden met de extra hoge energiekosten. Minen kost namelijk enorm veel energie, waardoor sommige overheden het zelf willen verbieden. De energiekosten is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Cloud mining

Geen zin in deze investeringen? Dan kan je kiezen voor cloud mining. Hierbij gebruik je de apparatuur van iemand anders tegen een bepaalde prijs. Je hoeft met cloud mining dus geen eigen apparatuur te kopen en je hebt ook geen last van extra hoge energiekosten. Het is daarom belangrijk om goed te berekenen of cloud mining voor jou rendabel is.

Is zelf minen zinvol?

Deze vraag is lastig te beantwoorden en hangt ook grotendeels af van de actuele bitcoin waarde. Bij een hoge waarde is het zeker de moeite waard om te investeren in minen. De vraag is dan nog altijd of je zelf wilt minen of gebruik wilt maken van cloud mining. Met een hoge bitcoin waarde is het vaak wel de moeite waard om deze digitale munt te minen.