...

Sterkste openingsweekend ooit voor Winterland Hasselt

Sterkste openingsweekend ooit voor Winterland Hasselt - Logo Winterland Hasselt 2019

HASSELT – Dit weekend startte de 12de editie van Winterland Hasselt op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Het gratis winterevent dat opgebouwd is uit een kerstmarkt omringd met drank- en eetkraampjes, attracties en een meer dan 1000 m2 overdekte schaatspiste, kende zijn sterkste start ooit.

Sterkste openingsweekend ooit voor Winterland Hasselt - Renè Karst
(Foto: House Of Entertainment) René Karst @ Winterland Hasselt

Ongelofelijk hoeveel mensen er dit weekend al zijn langsgelopen, inclusief het VRT Journaal, waardoor het op zondag extra druk was. Het eerste weekend mochten we al ruim 45.000 bezoekers ontvangen.  Vrijdagavond beleefden we onze sterkste openingsavond ooit. Naast de speeches van onze burgemeester Steven Vandeput en schepen Habib El Ouakili, waren er de optredens van de bands en DJ Rikky die opnieuw in de smaak vielen. Hoogtepunt was zonder meer de doortocht van René Karst, die met zijn ‘Atje voor de sfeer’ de tent helemaal op z’n kop zette. Vorig jaar was ‘Leef’ van André Hazes het Winterland-themalied, dit jaar kozen we voor ‘Atje voor de sfeer’”, zegt Winterland Hasselt-organisator Maurice Schoenmaeckers.

Jobs Speeddate
Ook de komende dagen wordt het behoorlijk druk op Winterland. Zo kan je maandagavond terecht in het Grand Café voor een ‘Country Night’ en in de Spiegeltent voor een ‘Classic Party’. Beide events starten om 19.00 uur. Ben je op zoek naar een leuke job of een nieuwe uitdaging, dan moet je op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 19.00 uur langslopen in de Aspen Lounge van het Grand Café voor de Itzu Jobs Speeddate.We hopen op deze manier een extra instroom te genereren voor vacatures die openstaan bij ons. Geen saaie en urenlange gesprekken, maar kort en to-the-point! Afhankelijk van de vacatures, rekruteren we voor verschillende profielen. We zoeken arbeiders, bedienden, maar ook studenten en flexi-jobbers zijn welkom”, zegt Stefanie Lopez-Solis, district-manager Limburg van Itzu Jobs, dat samen met Winterland Hasselt het initiatief neemt.

Lego-bouwmiddag
Woensdag 27 november denkt Winterland Hasselt aan de allerkleinsten met de intocht van Sinterklaas. “In de namiddag organiseren we de 1ste van 4 Lego-bouwnamiddagen. We doen 4 rondjes van telkens één uur, met begeleiding. Elk uur doen we 3 spelletjes met 8 kindjes per spel, dus 24 kinderen per uur kunnen deelnemen en samen met ons bouwen met Lego. Je betaalt 5 euro om deel te nemen en in die prijs zitten de blokjes waarmee je bouwt tijdens de workshop inbegrepen en na afloop nog een drankje. De volledige opbrengst gaat naar de vzw ToverBlokjes, een vereniging die o.a. verplegende en opgevangen kinderen ook de kans geeft om met Lego te bouwen. We schenken graag een stukje bouwplezier in de Limburgse regio, dus hopen we dat er zoveel mogelijk kinderen meedoen tijdens onze workshops. Wie zeker wil zijn van deelname, kan zich best tijdig inschrijven op de website www.winterland.be”, zegt Steven Decoutere.

Sasha & Davy

Sterkste openingsweekend ooit voor Winterland Hasselt - Hoes Sasha Davy Christmas
(Foto: House Of Entertainment)

We sluiten de woensdagavond af met het exclusieve optreden en de albumvoorstelling van het kerstalbum ‘Christmas’ van Sasha & Davy. Om 19.00 uur staan zij in het Grand Café op het podium, waar ze hun versies van de grootste kerstklassiekers voorstellen tijdens een gratis optreden. Na afloop kan je een gesigneerd exemplaar kopen, een foto of selfie maken met het koppel. De eerste afterwork met DJ Rikky is op vrijdag 29 november voorzien, vanaf 18.00 uur in het Grand Café. Op Winterland Hasselt kan je dagelijks terecht tot zondag 5 januari 2020. Meer info over de activiteiten en de complete agenda vind je op www.winterland.be

Sterkste openingsweekend ooit voor Winterland Hasselt - Logo House Of Entertainment