...

Davy Brocatus verrast met debuutsingle ‘Everybody Dance’

Davy Brocatus verrast met debuutsingle ‘Everybody Dance' - Logo Buzzard 2

Davy Brocatus verrast met ChaCha-gevoelige debuutsingle ‘Everybody Dance’

“Ik wil met mijn ‘gezongen dansles’ iedereen aan het dansen krijgen!”

“Dansen is passie, dansen is vuur,
25 jaar lang bijna elk uur,
stap voor stap en de wereld rond,
het geeft je vreugde en ’t is gezond.”

Davy Brocatus wordt bijna altijd geassocieerd met stijldansen en nadat hij deze taak op zijn eigen, pittige en flamboyante manier reeds invulde bij alle seizoenen van ‘Sterren op de Dansvloer’ (VTM), is hij nu opnieuw wekelijks te zien als jurylid bij ‘Dancing with the Stars’ (Vier).

Dat dansen zijn passie is, zal u niet verbazen. De missie die hij heeft is zo veel mogelijk mensen aan het dansen krijgen. Daarom ook deze single ‘Everybody Dance’. Een eenvoudige (solo) ChaCha, een ‘gezongen dansles’ zo u wil, ondersteund door een leuke bijhorende clip.

“Als je tot 4 kan tellen, kan je leren dansen. Word je een goed danser, dat hangt natuurlijk af van diverse factoren. Het is zoals bij een rijbewijs eigenlijk; bijna iedereen haalt zijn rijbewijs, maar daarom zijn het nog niet allemaal goed chauffeurs”, zegt Davy met de glimlach.

Davy geeft les in zijn Dansstudio 1-2-3 en ook op verschillende andere scholen waar hij de 3de graad middelbaar voorbereid op hun prombal met een chacha, swing en quickstep. De solo chacha die in ‘Everybody Dance’ wordt geïnstrueerd, wordt ook vaak gebruikt als opwarmer bij teambuildings voor verenigingen of bedrijven.

“Als ik er met deze single toe kan bijdragen dat er meer mensen zich op de dansvloer wagen, dan ben ik een heel tevreden mens. Ik heb me enorm geamuseerd met de opnames in de studio en die van de clip, en dat is, net als bij dansen, het belangrijkste. Ik weet dat ik niet de beste stem van Vlaanderen heb, maar dit nummer inzingen lukte me nog net. Ik ambieer geen zangcarrière, maar beschouw deze single vooral als een teaser voor ‘Davy Brocatus On Tour’. Dat is een dansworkshop voor bedrijven en scholen, waarin ik de basis van de chachacha aanleer. ‘Everybody Dance’ is daarbij het perfecte nummer met het juiste ritme”, besluit Davy.

Davy Brocatus verrast met debuutsingle ‘Everybody Dance' - Hoes Davy Brocatus Everybody Dance

Tekst : Davy Brocatus/Danny Wuyts
Zang : Davy Brocatus/Ivann Vermeer/Danny Wuyts
Muziek : Danny Wuyts

Foto : Dieter Bacquaert

‘Everybody Dance, de nieuwe single van Davy Brocatus, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.