...

Benny Su lanceert een Duitse ‘Penspony’

Truienaar Benny Su lanceert een Duitse versie van zijn populaire ‘Penspony’

In maart lanceerde Truienaar Benny Su, aka Kristof Duchateau, samen met de Belgische dj Eduard Jumperdinky zijn ‘Penspony’. De man achter de populaire Facebookpagina ‘Madlipz Sint-Truiden’ scoorde onmiddellijk een dikke hit en ondertussen staat de teller op meer dan 280.000 YouTube-views en duizenden muziekstreams. De ‘Penspony’-party die de Borgloonse discotheek Mac Queen organiseerde in april werd een overweldigend succes.

En het verhaal van de botsautoplaat over mannen die een te dikke buik hebben, is nog niet uitgezongen, want Benny Su lanceerde zopas de Duitse versie. “Het was niet makkelijk, maar met de hulp van een Duitse vriend zijn we geslaagd in ons opzet en is er nu ook ‘Après-ski version Auf Deutsch’, zegt Benny Su lachend.

“De muziek is behouden, alleen de tekst is naar het Duits vertaald. We hebben deze versie opgenomen in het vooruitzicht van de komende wintermaanden, denkende aan de après-ski, de Moose Bar’s en de carnavalvieringen overal ter wereld. Het originele is in mijn eigen dialect, het Zeppers, maar ondanks dat is het nummer ver over de dialectgrenzen heen te horen. Ik krijg nog wekelijks filmpjes toegestuurd van over heel het land waarin Penspony te horen is. Vandaar ook deze meer ‘universele’ Duitse versie, zo kan het hele land en hopelijk ook iedereen ver daarbuiten genieten van Benny Su. Trouwens mijn Zeppers dialect heeft veel raakvlakken met het Duits. Ikzelf versta goed Duits, maar als ik het moet spreken, is het eerder op z’n Jean-Marie Pfaffs. Maar dat ‘gebrekkige’ Duits draagt net bij aan de charme, ook volgens mijn Duitse vrienden.”

Benny Su lanceert een Duitse ‘Penspony’ - Hoes Pensponny Duits

Het zou leuk zijn mocht het nummer ook opgepikt worden in het buitenland. Er zijn al enkele veelbelovende verkennende gesprekken geweest. Het zou fijn zijn mochten ze vanuit België deze versie meepakken richting Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Stel je voor dat het daar inderdaad wordt opgepikt, maar dat is toekomstmuziek. Hoe zot zou het zijn om in één of andere après-skibar in Oostenrijk het nummer te horen!

‘Penspony (Apres Ski Version), de nieuwe single van Eduard Jumperdinky feat. Benny Su, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Benny Su lanceert een Duitse ‘Penspony’ - Logo Buzzard 2