...

Snelle klaagt het pesten aan in zijn hitsingle ‘Reünie’.

Meer dan 8 miljoen Spotify-streams én ruim 3,5 miljoen YouTube-views heeft Snelle ondertussen al gescoord met ‘Reünie’, zijn nieuwste single. Net als zijn collega-artiesten Boef, Frenna en Lil’Kleine neemt de populaire Snelle geen blad voor de mond en snijdt hij een actueel onderwerp aan: pesten. In zijn schooltijd was hij regelmatig het mikpunt van pesterijen en in ‘Reünie’ kijkt hij uit naar de hereniging met zijn oude klasgenoten, niet zozeer uit rancune, maar wel vanuit het oogpunt dat hij het inmiddels heeft gemaakt in de muziekwereld en daarom is hij ‘dé man’ op de reünie.

Soms moet er iets op je pad komen. Ik ben door mijn zus gewezen op een bijzonder liedje, één dat de kracht van muziek laat zien. Pesten is echt niet niks, maar het kan ook mooie dingen brengen, muziek. Voor vele mensen is dit hun uniek verhaal, iets wat hen maakt. Al deze mensen vormen één groep. Naar mijn mening een groep waarvan ik trots ben dat ik erbij mag horen”, lezen we op de Pen And Paper Life-blog. Het is één van de vele positieve reacties die Snelle met zijn hitsingle ‘Reünie’ losweekt.

De carrière van Snelle zit in een stroomversnelling en volgens muziekkenners is het nog maar een kwestie van tijd voor hij op het podium staat van Pinkpop, Rock Werchter en/of Pukkelpop, want zijn populariteit groeit dagelijks. Zijn EP ‘Beetje bij beetje’ is inmiddels goud, stond twintig weken in de Nederlandse album top-10 én is goed voor 61 miljoen Spotify-streams. Op dit album staat ook de dubbel platina song ‘Scars’, ‘Eredivisie’, en ‘Alleen maar gelukkig’, een nummer dat hij opnam met Jebroer (‘Kind van de Duivel’, ‘Gaan met die banaan’). Zijn ‘Beetje bij beetje’-toer was in Nederland compleet uitverkocht en deze zomer is hij één van de topnamen op de festivalpodia. “Snelle is een groot artiest die nu al beschikt over een sterke fanbasis in Nederland én Vlaanderen. Elke post die hij doet op de sociale media wordt geliked en gedeeld door duizenden volgers die aan zijn lippen hangen en gek zijn op zijn muziek. Snelle maakt met veel zorg en precisie zijn songs. Hij staat voor kwaliteit, waardoor ‘Reünie’ inmiddels is opgepakt door alle toonaangevende radiostations in Nederland (3FM, Qmusic, Slam, 538). Muziekzender Xite draait zowel in Nederland als in Vlaanderen zijn clip in de hoogste rotatie” klinkt het bij zijn platenlabel ROQ ’N Rolla Music.

Met de ‘24/7’-tour is Snelle momenteel op tournee in Europa. Op donderdag 28 november staat de man met meer dan 61 miljoen Spotify-streams in het Leuvense Depot en op zaterdag 14 september is hij, samen met o.a. Zwangere Guy van de partij op het Tongerse Hip Hub Hooray Festival van medeorganisatoren Poppunt en Sabam For Culture.

‘Reünie’ van Snelle is digitaal beschikbaar en verscheen op het ROQ ’N Rolla Music label.

Snelle klaagt het pesten aan in zijn hitsingle ‘Reünie’. - Hoes Snelle reünie

Snelle klaagt het pesten aan in zijn hitsingle ‘Reünie’. - Logo House Of Entertainment