...

Gloria Gaynor verovert Oostende

-Oostende 28 juli 2019- Wie de ‘Queen of Disco’ Gloria Gaynor nog eens aan het werk wou zien, moest op zondagavond 28 juli naar het Oostendse Kursaal. Samen met haar band speelde ze haar grootste hits (‘I Will Survive’, ‘Never Can Say Goodbye’, ‘First Be A Woman’), maar ook songs van haar Gospel-cd ‘Testimony’. Die verscheen begin juli en het is meteen de eerste nieuwe muziek van Gloria Gaynor in 10 jaar tijd. Het concert was nog maar een kwartiertje bezig of een technisch probleem kwam de pret verstoren. Gloria had het niet meteen door en zong lustig verder terwijl haar stem niet meer door de luidsprekers weerklonk. Wat ze wel bewezen heeft is dat ze op zeventig jarige leeftijd nog over een heel goede stem beschikt. zelfs zonder microfoon kon men haar in de zaal nog horen zingen, evenwel met een ander volume.

Gloria Gaynor verovert Oostende - IMG 1708

Het duurde wel enige tijd voor Gloria doorhad dat ze door een technisch defect niet meer te horen was door de geluidsinstallatie van de zaal. Uiteindelijk begreep ze het en verliet het podium. Toen het technisch defect niet zomaar op 1,2,3 kon verholpen worden stelden de techniekers alles in het werk om het euvel zo snel mogelijk op te lossen. De voorziene pauze van een half uur werd dan ook vervroegd. Maar zoals beloofd konden de concertgangers een half uur later terug plaatsnemen in de concertzaal van het Oostends Casino. Na een uitvoerig sorry van de dame in kwestie konden de toeschouwers verder genieten van het concert.

Gloria Gaynor verovert Oostende - IMG 1750

Na deze kleine tegenslag verliep het concert overigens geheel vlekkeloos, en klonk het geluid zoals voorheen. Ze hernam na de pauze het nummer ‘Never Can Say Goodbye’   want daar was het voor de pauze technisch misgelopen. In ieder geval de concertgangers lieten het niet aan hun hart komen en zongen de daaropvolgende nummer uit volle borst mee. Af en toe zong gloria ook nog een nummer van haar nieuw album “Testemony”, maar het waren vooral de oude nummers die de sfeer van weleer terugbrachten. menig toeschouwer stond dan ook tussen de stoelen te dansen dat het een lieve lust was Na nog een bisnummer zat omstreeks 10.30u het concert erop. Moe maar voldaan keerden de vele concertgangers naar huis terug.

Gloria Gaynor verovert Oostende - IMG 1769

voor meer foto’s klik hier