...

Ondanks het wisselvallige weer werd de 3de Retro Sur Mer Wenduine een voltreffer!

Liefhebbers van retro en vintage konden dit weekend terecht in Wenduine op de 3de editie van Retro Sur Mer. “Vorig jaar stond er één tent en een kiosk, maar dit jaar hebben we geen risico’s genomen en twee tenten neergezet op De Rotonde. Dat was de beste beslissing, want vrijdag vonden de mensen er verkoeling en zaten we in de naweeën van de hittegolf. Zaterdag sloeg het om en was er code oranje en dreigend noodweer. In overleg met de gemeente Wenduine hebben we alles laten doorgaan en ondanks wat tussentijdse regenbuien, stond er veel volk voor het podium, in de tenten en tijdens de schitterende dj-set van Guy De Pré.

Ondanks het wisselvallige weer werd de 3de Retro Sur Mer Wenduine een voltreffer! - IMG 1634

Zondag schreven we geschiedenis en vonden meer dan 25.000 mensen de weg naar ons festival. Buiten wat moedige kitesurfers op het strand, hing de massa tussen de kleurrijke oldtimers, die dankzij het droge weer massaal aanwezig waren. Voor Beernemenaar Guido Valcke werd het een bijzondere middag, want hij won met zijn unieke Studebaker Commander Convertible ‘De Grote Prijs Guy De Pré’, die op ons podium werd uitgereikt door de master himself. De 3de editie van Retro Sur Mer zorgde niet alleen voor de bevestiging, maar ook voor de doorbraak bij het grote publiek. We zijn uitgegroeid tot een familiefestival en een totaalbeleving voor wie houdt van de nostalgische sfeer van de jaren vijftig en zestig”, zegt Ben Mouling namens organisator Radar Events.

Ondanks het wisselvallige weer werd de 3de Retro Sur Mer Wenduine een voltreffer! - IMG 1698

Met een straatlengte voorsprong blijft Retro Sur Mer het grootste en populairste ‘gratis’ retro en vintage festival van de Benelux. Dit weekend vonden meer dan 45.000 mensen de weg naar De Rotonde van Wenduine, waar ze maximaal konden genieten van de sfeer en nostalgie van zestig, zeventig jaar geleden. Vrijdagavond opende het festival met een rechtstreekse uitzending van het Radio 2-programma ‘Spits met Niels’.

De Grote Prijs Guy De Pré

The Retronettes, Radio Modern en Radio 2-dj Guy De Pré zorgden op zaterdag voor een unieke sfeer. Guy bleef drie dagen overnachten in Wenduine en zondagmiddag reikte hij ‘De Grote Prijs Guy De Pré’ uit aan de mooiste oldtimer. “Het was een moeilijke keuze. Ik zag op de dijk heel wat Porches, Opels en andere Europese merken. Na lang en rijp beraad werd de donkerrode Studebaker commander convertible de terechte winner. Ik moet zeggen, ik ben toch al even met auto’s en oldtimers bezig, maar zo’n wagen heb ik nog nooit in mijn leven gezien. Hij is zeer zeldzaam en in Europa zijn er weinig exemplaren van in roulatie. Het leuke aan dit merk is dat die wagens destijds geassembleerd werden door Dieteren, het bedrijf dat Volkswagen invoert in ons land. In de fabriek in Vorst bouwen ze daar momenteel elektrische Audi’s. Om maar te zeggen dat er een link is tussen de winnende auto en ons land”, zegt Guy De Pré enthousiast.

Ondanks het wisselvallige weer werd de 3de Retro Sur Mer Wenduine een voltreffer! - IMG 1685

Primeur

Guido Valcke uit Beernem, eigenaar van de Studebaker en dus winnaar van ‘De Grote Prijs Guy De Pré’, was blij, maar overdonderd. “Hij heeft 20 jaar in een museum gestaan in Las Vegas. Op een bepaald moment ontdekte ik hem op het internet en nam ik contact op met de verkoper. Ik heb hem nu 3 maanden en het is de eerste keer dat ik er publiekelijk mee naar buiten kom. Ik heb verschillende oldtimers, maar dit is inderdaad het pronkstuk van de collectie. Er zit een nieuwe kabelboom in, nieuwe remmen en de komende maanden restaureer ik hem verder. Zoals hij hier staat, gaat hij richting de €30.000, maar nu ik die prijs gewonnen heb, is hij zeker al gestegen in waarde”, zegt Guido lachend.

Ondanks het wisselvallige weer werd de 3de Retro Sur Mer Wenduine een voltreffer! - IMG 1660
(Foto: winnaar Guido Valcke met Guy De Pré)

In Wenduine, De Haan kan je volgend weekend terecht voor Trammelant. Het volledige zomerprogramma vind je op www.visitdehaan.be

Op 14 en 15 september kan je in Antwerpen terecht voor de eerste editie van Retro Antwerp en in 2020 komt er een 4de editie van Retro Sur Mer Wenduine.

meer foto’s klik hier

Ondanks het wisselvallige weer werd de 3de Retro Sur Mer Wenduine een voltreffer! - Logo House Of Entertainment