...

Retro Sur Mer Wenduine is dit weekend (gedeeltelijk) overdekt!

Retro Sur Mer Wenduine is dit weekend (gedeeltelijk) overdekt!

Retro Sur Mer Wenduine is dit weekend (gedeeltelijk) overdekt! - retro sur mer 7
(Foto (c) Retro Sur Mer)

Dit weekend kan je in Wenduine terecht voor de 3deeditie van Retro Sur Mer. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je op De Rotonde terecht op het grootste, gratis retrofestival van de Benelux. Organisator Radar Events pakt uit met enkele primeurs, want de komende editie wordt voor een groot deel overdekt. “De voorbije dagen zijn we druk bezig geweest met de opbouw van 2 reusachtige tenten, waardoor we dit weekend niet meer afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. In en rond het Wielingencentrum kan je terecht voor een unieke retro- en vintagemarket die we uitrollen, samen met de mensen achter de populaire Facebookgroep The Vintage Market, goed voor meer dan 50.000 volgers. Samen met Wenduine, De Haan investeren we in ons festival dat vrijdagavond start met een live uitzendig van het Radio 2-programma ‘Spits met Niels’. Je hoort hem tussen 16.00 en 18.00 uur, en aansluitend start ook de eerste editie van de Retro-run, een nieuw sportief initiatief””, zegt Ben Mouling namens organisator Radar Events.

Smoky Goodness
Tijdens een bezoek aan een Amerikaanse barbecuewedstrijd in Frisco, Colorado, sloeg de vonk over. We zagen daar honderden teams – professionals en amateurs – die de lekkerste gerechten en snacks, van veelal zelfgebouwde smokers en grills toverden. Dit was zo anders dan hoe wij barbecue kennen, zo vol en zo puur van smaak, dat deze ontdekking ons bleef achtervolgen. Die authentieke barbecue, met o.a. in zestien uur langzaam gaar gerookte varkenschouders, malse spareribs en smaakvolle briket is wat wij straks aanbieden”, zegt het team van dé barbecue-sensatie van de Lage Landen, Smoky Goodness. Dit weekend zijn ze voor het eerst van de partij op Retro Sur Mer en in hun team zit nota bene de wereldkampioen barbecue. Dankzij de samenwerking met Cinoco, partner in wijnen en sterke dranken, kan je ook nog eens genieten van de meest uitgebreide wijn- en cocktaillijst en dat alles geserveerd vanuit de mooiste trucks, van waaruit mensen uitleg geven over de wijnen.

Retrobeleving

Retro Sur Mer Wenduine is dit weekend (gedeeltelijk) overdekt! - Retro sur mer 3
(Foto (c) Retro Sur Mer)

Retro Sur Mer’ is een totale beleving. Ben Mouling: “De optredens worden afgewisseld met dj-sets en dit jaar konden we Guy De Pré (‘De Pré Historie) strikken.  Zaterdagavond staat hij tussen 20.00 en 22.00 uur achter de draaitafels, omringd door The Retronettes pin-up dancers en zondagmiddag reikt hij zijn eigen ‘De Grote Prijs Guy De Pré’ uit aan de mooiste oldtimer. Ons festival is ook een familiehappening die je terugflitst naar de jaren vijftig en zestig. We doen dat o.a. met een retro-kermis en met kidsentertainment. Je smaakpapillen worden verwend, maar onze retro-ervaring is zo uniek dat je ogen en oren te kort komt . Een goede raad: zorg dat je gsm-batterij volgeladen is, zodat je genoeg unieke foto’s en filmpjes kan maken op ons festival.

Retro Sur Mer vindt dit weekend plaats, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli op De Rotonde van Wenduine, De Haan. Meer info over het festival en de andere zomeractiviteiten, vind je op www.visitdehaan.be en www.retrosurmer.be

Retro sur mer

Retro Sur Mer Wenduine is dit weekend (gedeeltelijk) overdekt! - Logo House Of Entertainment