...

DE LANDELIJKE GILDE ELZESTRAAT bestaat 125 jaar en viert dubbel feest

-Sint-Katelijne-Waver- DE LANDELIJKE GILDE ELZESTRAAT bestaat 125 jaar en viert dubbel feest. Dit begint al op 3 augustus met de traditie om op de eerste zaterdag van augustus de vertrouwde ‘Elzestraat Midzomert’ en dit op de gekende locatie in de Walemstraat. De jaarlijkse barbecue gevolgd met optredens van enkele muzikale kleppers heeft dit jaar een groot hart voor het goed doel. Daarom schenkt de landelijke gilde
5 euro per betalende deelnemer van de barbecue en dit voor ‘Elzestraat Wandelt tegen Kanker’ later op het jaar.

Een maand later pakken ze uit met een heus feestweekend. Op vrijdag 20 september om 20u30 starten ze met een ware COMEDY PARADE tijdens De Gilde Lacht. MC Christophe Stienlet , Pieter Hens en WILLIAM BOEVA zijn dan de comedy-gasten. Zaterdag 21 september zetten ze ‘De Gilde Feest’ in gang met een heuse vedettenparade. Deze zal opgeluisterd worden door een pleiade van bekende en minder bekende artiesten. Het startschot wordt gegeven om  20u00 met Optredens van onder meer : Torsten, Johan Veugelers, Lindsay, Dennie Damaro, Garry Hagger, Swoop en De Romeo’s.

DE LANDELIJKE GILDE ELZESTRAAT bestaat 125 jaar en viert dubbel feest - IMG 0599

Zondag 22 september worden de feestelijkheden afgesloten met een Eucharistieviering in de parochiekerk Sint-Augustinus. Het geheel wordt afgesloten om 14u00 met een Academische zitting gevolgd door receptie in Ons Parochiehuis. Daar zal ook voor het eerst het nieuwe bier geschonken worden de ‘JAKKESOEK’ . Het biertje werd gebrouwen als eerbetoon aan de eerste voorzitter. JAKKESOEK is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen met natuurlijke producten : water, mout (gerst,tarwe, haver, maïs) en hop. Een blonde tripel van 7,5%Vol. Voor de naam JAKKESOEK keren we terug naar het prille begin. De eerste voorzitter van de Gilde: Jan Van Slagmolen had een bedrijf in de Rozendaalweg. Dat werd destijds Jetjeshoek genoemd. 

Het was de familie Van Slagmolen die het ouderlijk bedrijf omvormden tot een modern tuinbouwbedrijf dat tot in het buitenland een voorbeeld werd. Om hem te eren krijgt dit biertje deze naam. Daarmee komt dan ook meteen het einde aan de viering van 125 jaar “De landelijke Gilde Elzenstraat. Vermelden we tenslotte nog de geplande wandeltocht op 17 november, er wordt gestart aan de parochiezaal.  Onderweg en na afloop kan je genieten van een verse kom soep, glühwein, jenever, croques, zelfgemaakte cake en andere versnaperingen. Voor de kinderen is er een springkasteel aan het startpunt. En natuurlijk hoe meer wandelaars hoe meer geld voor het goede doel dus iedereen welkom.