...

Ruim 8500 speurders vonden reeds de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’

Eén jaar na de opening vonden ruim 8500 speurders de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’:
Ruim 8500 speurders vonden reeds de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ - IMG 0150Deze week is het precies een jaar geleden dat de actieve speurtocht en dagattractie ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ de deuren opende voor het grote publiek, op de Landcommanderij Alden Biesen. “Cijfermatig hebben we in het eerste jaar ruim 8500 mensen over de vloer gehad, waarvan bijna 80% afkomstig is uit de provincie Limburg. Op de 2de plaats staat Antwerpen, onmiddellijk gevolgd door Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. En we kregen ook Waalse en Nederlandse bezoekers over de vloer”, zegt Bilzen Mysteries-coördinatrice Lore Swennen.

Ruim 8500 speurders vonden reeds de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ - IMG 0104

Bilzers schepen Guy Swennen, bevoegd voor o.a. cultuur, sport en recreatie is opgetogen: “Wat we vooraf gehoopt hadden en voorspeld, is werkelijkheid geworden, want het ‘moordspel’ trekt in eerste instantie de aandacht van jongeren, bedrijven, groepen en jonge gezinnen. Zij vinden vlotjes de weg om met een tablet mee te speuren met het BBI (Belgian Bureau of Investigation)-team van comissaris Angel (Joke Devynck) en inspecteur Dewolf (Jeron Dewulf). Aan de hand van een tiental opdrachten moet je zo snel mogelijk te weten komen wie er verantwoordelijk was voor de moord. Jongeren vergelijken onze attractie met de populaire Escape Rooms en bedrijven zien het als een mooie aanvulling voor hun teambuildings. Individueel of in groep zo snel mogelijk een mysterie oplossen, valt duidelijk in de smaak. Het vernuftige aan dit spel is dat de naam van wie het gedaan heeft varieert, daardoor blijft het boeiend en word je verplicht om goed op te letten.”

Ruim 8500 speurders vonden reeds de weg naar ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’ - IMG 0042

In de zomermaanden kan je dagelijks terecht op Alden Biesen voor ‘Bilzen Mysteries, Het Complot’. Op weekdagen kan je meespeuren, tussen 09.00 en 15.00 uur. In het weekend en op feestdagen kan het tussen 10.00 en 15.00 uur. Vanaf zonsondergang ben je welkom voor ‘Bilzen Mysteries, Het Verhaal’, dat wordt afgesloten met een uniek klank- en lichtspel. “Op onze website vind je meer info, de openingsuren en kan je inderdaad tickets reserveren voor beide attracties. Het is wenselijk om vooraf te reserveren, maar op goed geluk kan je ook proberen om kaartjes te kopen aan de kassa. Bilzen Mysteries biedt beide verhalen aan in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Meer info, www.bilzenmysteries.be