...

Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’

Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’ - Logo House Of Entertainment

Queen of Disco’ Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’ dat ze op 28 juli, samen met de rest van haar wereldhits, voorstelt in het Kursaal van Oostende.

Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’ - Gloria Gaynor 1
(Foto: House Of Entertainment)

Je hebt maar een paar noten nodig van de intro om ‘I Will Survive’ te herkennen en spontaan ‘lalalala’-gewijs mee te zingen met de hit van ‘Queen of Disco’ Gloria Gaynor. Na een lange afwezigheid maakt de 69-jarige Amerikaanse singer-songwriter op zondag 28 juli haar opwachting in het Oostendse Kursaal. “Samen met mijn liveband wordt het een unieke avond aan de Belgische kust. De voorbije maanden waren intens met de opnames en afwerking van mijn gloednieuwe Gospel-cd ‘Testimony’. Begin juni kwam die uit en de reacties zijn overweldigend. De fans hebben tien jaar moeten wachten op nieuwe muziek, maar dat was de tijd die ik nodig had om dit persoonlijke album te kunnen maken. Ik zet mijn ziel open en vertel mijn overlevingsverhaal. Hoe een klein meisje, opgegroeid in een gezin van zeven en opgevoed door een single-mama leerde overleven. We hadden amper geld, maar we hadden elkaar en dat heeft mij gesterkt en geleerd hoe je moet overleven. Dat is de boodschap en de kracht die ik meegeef in mijn muziek en tijdens mijn concerten”, zegt de ravissante wereldartieste die in 1975 doorbrak met ‘Never Can Say Goodbye’

Survive

De grootste en bekendste hit van Gloria Gaynor is zonder meer ‘I Will Survive’, een succes dat 40 jaar geleden toevallig ontstond. “Oorspronkelijk was het de B-kant van ‘Substitute’, maar ik was er zo van overtuigd dat deze song een gigantische kracht had en nog steeds heeft om mensen te inspireren. Ik wou de woorden voelen en de song laten doordringen, en dus vroeg ik aan de songwriters om de tekst uit te schrijven op een papieren zakje. Op een gegeven moment trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg aan een bevriende dj in Studio 54 om het liedje op te zetten, en de rest is geschiedenis. Ik ben ontzettend trots dat ‘I Will Survive’ opgenomen is in de lijst van Amerikaans muzikaal erfgoed. Het is tijdloos en na al die jaren wordt het nog steeds door jong en oud meegezongen. Het staat bij elk concert op mijn setlist. Het nummer gaf mij ook een enorme kracht tijdens mijn echtscheiding. In mijn binnenste heb ik het toen oneindig gezongen.”

Testimony

Eén blik volstaat om te zien dat Gloria Gaynor klaar is voor haar nieuwe Europese tournee. Samen met haar band en met de nodige glitter en glamour, zal ze het publiek bespelen. Naast haar monsterhits zoals ‘Can’t Take My Eyes Of You’ en ‘First Be A Woman’, stelt ze ook nieuw werk voor uit ‘Testimony’, haar nieuwe Gospel-cd. “Disco zegt je hoe je moet overleven, Gospel doet dat ook, maar toont je het concreet. Dat maakt mijn nieuwe plaat zo bijzonder. Je ervaart hoe je moet overleven en hoe ik dat deed. Het is de combinatie van Disco, Gospel en nog enkele muzikale verrassingen, want ik hou ervan om mijn fans en het publiek te entertainen. We kijken uit naar het Belgische concert in Kursaal Oostende. Dat wachten op de luchthavens tussen de vluchten door vind ik minder, maar als je daarna de zeelucht opsnuift, de gastvrijheid en de gezelligheid ontdekt van Oostende, dan maakt dat alles goed. Ja, we kijken met de band ontzettend uit naar zondag 28 juli. Geloof me, het wordt een unieke avond!”
Tickets voor het ‘Testimony’-concert van Gloria Gaynor op zondag 28 juli in het Kursaal van Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be

Gloria Gaynor stunt met het Gospel-album ‘Testimony’ - Gloria Gaynor 2