...

De ‘Sex Bomb’ van Tom Jones levert Marco Kimsen een nieuwe hit op

De ‘Sex Bomb’ van Tom Jones levert Marco Kimsen een nieuwe hit op - Logo Buzzard 1

De ‘Sex Bomb’ van Tom Jones levert Marco Kimsen een nieuwe hit op

Volgend jaar is het dertig jaar geleden dat hij een landelijke soundmixshow won met zijn versie van de Elvis Presley-klassieker ‘The Wonder Of You’. Ondertussen schreef Marco Kimsen een sterk muzikaal verhaal en staat hij als zanger-entertainer vaak op de Vlaamse podia. Overal waar Kimsen komt, is er enthousiasme en wordt hij bewonderd voor zijn vakmanschap, uitstraling en charisma. “Muziek is mijn leven. Geef mij een podium, een micro, een tof publiek en we zijn vertrokken”, zegt hij enthousiast.

De ‘Sex Bomb’ van Tom Jones levert Marco Kimsen een nieuwe hit op - Mario Kimpen 1
(Foto: Buzzard)

Kimsen noemt zichzelf geen vrouwenmagneet of ‘Sex Bomb’, maar is wel een vurig bewonderaar van Tom Jones, de man die hem inspireerde voor zijn nieuwe single ‘De zon’. “In de jaren negentig was het een grote hit, die mij is blijven achtervolgen door de kracht en de positieve energie die het nummer uitstraalt. Samen met mijn team hebben we de voorbije maanden de tijd genomen om de structuur van het nummer te bestuderen, omdat we dit dansbare, funky, uptempo juweeltje een sterke Nederlandstalige versie wilden geven. Een uitdaging, maar ik ben ontzettend trots op ‘De zon’, een liedje dat zorgt dat er ook zon is op regenachtige dagen. En als de eerste radiofonische zonnestralen jouw oren bereiken, mag je er zeker van zijn dat je deze oorwurm niet vergeet. Wedden dat je spontaan meezingt en begint te dansen op de beat? Schrijf maar op dat ‘De zon’ ook een therapeutisch effect heeft en ideaal is voor wie last heeft van een dipje, of zijn ochtendhumeur wil doorspoelen met positieve energie.”

Na ‘Kusjes voor mij’, ‘Ik hou van alles wat je doet’ en het ontroerende ‘Als ik morgen niet meer wakker word’, gaat Kimsen all the way voor ‘De zon’. Op het zonovergoten Spaanse eiland Mallorca nam hij een paar weken geleden de videoclip op. “Een filmische locatie die perfect beantwoordde aan het beeld dat hoort bij mijn nieuwe single. We hebben er in zonnige omstandigheden kunnen draaien, iedereen loopt daar rond met een big smile en als ik dat effect kan creëren met ‘De zon’, dan is mijn missie meer dan geslaagd.”

De opname en productie van het nummer en de clip gebeurde bij de ervaren Lex De Groot van LDG Producties. ‘De zon’ is de derde single op rij van Marco Kimsen die op het Rood-Hit-Blauw label verschijnt.

Speciale dank gaat uit naar BMG/Talpa voor de goedkeuring van deze cover.

De zon, de nieuwe single van Marco Kimsen, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.