...

Music Hall Classics presenteert Tchaikovsky’s opera ‘Jevgeni Onegin’

Music Hall Classics presenteert Tchaikovsky's opera 'Jevgeni Onegin' - Logo Music Hall

Music Hall Classics presenteert unieke opvoering van
Tchaikovsky’s opera ‘Jevgeni Onegin’

Music Hall Classics presenteert Tchaikovsky's opera 'Jevgeni Onegin' - Jevgeni Onegin 1

Vrijdag 11 oktober 2019 – Stadsschouwburg Antwerpen

Music Hall start het seizoen 2019 – 2020 met pistoolgeknal en high society-drama. Op vrijdag 11 oktober 2019 presenteert Music Hall Classics een unieke opvoering van Tchaikovsky’s wondermooie en meest persoonlijke opera ‘Jevgeni Onegin’ in Stadsschouwburg Antwerpen. De internationaal gelauwerde solisten en het Music Hall Classical Orchestra and Chorus, onder leiding van dirigent Igor Tchernetsky, laten dit meesterwerk uit het operarepertoire smaken als de beste vodka en kaviaar. Nazdrovje!  Tickets & info: www.musichall.be

Wanneer de opera ‘Jevgeni Onegin’ in 1879 in Moskou voor het eerst werd opgevoerd, had het werk al een hele weg afgelegd. Het libretto is zeer nauw gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Aleksandr Poesjkin. Bekende operazangeres Elizaveta Lavrovskaja had Poesjkin’s populaire verzenroman oorspronkelijk bij Tchaikovsky getipt als mogelijke opera, maar de componist veegde het boek eerst aan de kant wegens een te “zwak plot”.

Tot Tchaikovsky wat dieper groef en de sociale en persoonlijke groei van de personages opmerkte. Het resultaat: een prachtige opera die de de relatie van Onegin en Tatyana beschrijft. Tsaristisch Rusland ging onmiddellijk overstag, de rest van de wereld volgde. Jevgeni Onegin is in onze contreien een hoogtepunt in de theaterprogrammaties. Deze voorstelling biedt een uitgelezen kans om deze wondermooie Russische klassieker opnieuw te bewonderen.

Klim vooral snel in je trojka, want dit is een ‘one night only’ ervaring!

Het verhaal
We zijn in het oude tsaristisch Rusland. De zussen Tatjana en Olga wonen op het platteland rond Sint-Petersburg.

Op een dag komt buurman Lenski langs met zijn vriend, dandy Jevgeni Onegin. Lenski houdt van Olga, Tatjana valt voor Onegin en schrijft hem lieve woorden. Maar Onegin wijst haar ietwat verveeld af. Erger nog, hij daagt zijn vriend Lenski uit door flirterig met Olga te dansen op een bal. Hun ruzie mondt uit in een pistoolduel!

De afloop is dramatisch en vele jaren later zijn de wonden nog niet geheeld. Zal de vlam van oude liefde blijven branden of is het licht uit?

Praktisch 
‘Jevgeni Onegin’

Vrijdag 11 oktober 2019 – 20u – Stadsschouwburg Antwerpen

Russisch gezongen, Nederlandstalige boventiteling
Tickets & info: www.musichall.be

Producent: Geert Allaert
Regisseur/dramaturg: Jean-François D’hondt
Dirigent: Igor Tchernetsky
Orkest en koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus

Music Hall Classics presenteert Tchaikovsky's opera 'Jevgeni Onegin' - Jevgeni Onegin 2