...

Gele golf over Planckendael

-Mechelen 25-05-2019- vandaag trok er letterlijk een gele golf door het domein Planckendael in Muizen bij Mechelen. de dag voor de verkiezingen riep N-VA alle partijleden en sympathisanten nog eens op om massaal af te zakken naar het domein Planckendaeil voor de N-VA familiedag. Alle grote namen van de partij waren aanwezig Jan Peumans, Geert Bourgois, Marc Demesmaecker, Anneleen Van Bossuyt, Ralph Packet, Ben Weyts, Philippe Muyters, Liesbeth Homans, Theo Francken, Zuhal Demir, Johan Van Overtveldt, Jan Jambon, Sander Loonens, Peter De Roover, en nog vele anderen. Ook de nieuwkomers Darya Safai (kandidaat kamer) en Assita Kanko (kandidaat voor Europa).  Zowel de oudgedienden als de nieuwkomers gingen vlot op de foto met het aanwezige publiek.

Gele golf over Planckendael - IMG 1243
N-VA familiedag

Hoe dichter bij 12u hoe meer het drummen werd voor het grote podium waar op dat moment de band 4 kids met Ellen Dufour en Tom Olaerts het podium hadden ingenomen en hun bekendste nummers ten beste gaven. Even voor 12 betrad ondervoorzitter Loryn Parijs het podium om met een oorverdovend applaus de nationale N-VA voorzitter Bart De Wever aan te kondigen. In zijn laatste toespraak de voorzitter het over het feit dan N-VA nog moest proberen zoveel mogelijk stemmen binnen te halen om een linkse federale regering zo goed als uit te sluiten. Want slim als hij is zag hij de bui al hangen dat Vlaams Belang een enorme sprong voorwaarts zou maken.

N-VA
N-VA familiedag

Toen hij het had over dat confederalisme nog de enige optie was om het land nog draaiende te houden, steeg er spontaan een applaus op vanuit de talrijke toehoorders. Daarna werden het jongste en het oudste aanwezige N-VA lid nog figuurlijk in de bloemetjes gezet door Bart De Wever Himself. Na het einde van de toespraak en het daaropvolgend applaus gingen de poorten van het domein Planckendael open. Zowel jong als oud konden daarna genieten van de aanwezige dieren. Maar ook veel van de op de verkiezingslijsten kozen ervoor om snel terug huiswaarts te gaan om nog een laatste halve dag nog campagne te kunnen voeren. Omstreeks 18u keerde iedereen terug huiswaarts en kwam er een einde aan deze mooie N-VA familiedag 2019.

N-VA

Voor meer foto’s klik hier

Update: ’s Anderendaags bleek dat Bart De Wever zijn vrees werkelijkheid was geworden. Het Vlaams Belang bleek de verkiezingen gewonnen te hebben samen met de PVDA. Het VB maakte een grote sprong voorwaarts, terwijl PVDA een lichte winst boekte, maar daarmee voor het eerst zijn intrede zal maken in het Vlaams Parlement. Op het partijbestuur dat maandag erop volgde werd een evaluatie gemaakt van de uitslag. Daar bleek dat N-VA ondanks het verlies toch de grootste bleef, en onmisbaar was voor het vormen van een Vlaamse regering. Federaal wordt de puzzel nog moeilijker zo niet onmogelijk door het stemgedrag van Wallonië dat links tot uiterst links stemde. En dat terwijl in Vlaanderen rechts tot uiterst rechts gestemd werd. Volgens Bart De Wever is het nu tijd voor confederalisme. Dat herhaalde hij nog eens na afloop van het partijbestuur voor de talrijke aanwezige media. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gele golf over Planckendael - IMG 1342