...

Thee evangelista Jessica Van Humbeeck pakt uit met een primeur

In Oostende staat deze zomer een Ice T-Bar met homemade ijsthee en thee-mocktails

Thee evangelista Jessica Van Humbeeck pakt uit met een primeur - Ice T Bar 1
(Foto: House Of Entertainment)

Eén jaar na de opening van hun Thee met een Verhaal in Oostende, pakt thee-experte Jessica Van Humbeeck en haar Oostendse collega Nadia Burman uit met een ‘Ice T-Bar‘. “Zeker aan de kust en voor zover wij weten ook in Vlaanderen, zijn we de eersten die op deze manier heerlijke (ijs)thee aanbieden aan onze klanten en toeristen. Puur natuur, zonder synthetische toevoegingen”, zegt Jessica Van Humbeeck. Thee is na water nog steeds de meest gedronken drank ter wereld en het verbruik blijft wereldwijd stijgen. “We merken dat online, maar ook in onze winkels en we spelen in op dat groeiverhaal. Vorig maand lanceerden we het succesvolle ‘Tea @ Work’-concept. De bedrijven die ingestapt zijn noteerden al na één maand een exponentiële groei van hun theeverbruik. Met onze ‘Ice T-Bar’ wordt de drempel opnieuw verlaagd en geven we elke voorbijganger de kans om 1 van onze 4 homemade ice tea’s of theemocktails van de dag te ontdekken, ter plaatse of “take away”. Bij Thee met een Verhaal werken we bovendien uitsluitend met kwaliteitsvolle producten, unieke theemengelingen en kruideninfusies. We vinden het ecologische aspect belangrijk en daarom kan je kiezen uit een herbruikbare T-infusion Fles die bij aankoop gratis wordt gevuld. Het alternatief is een biologisch afbreekbaar bekertje, inclusief een rietje dat gemaakt is van riet.

Uitrollen
Dit weekend, bij de start van de paasvakantie, krijgt de ‘Ice T-Bar’ van Jessica en Nadia haar vuurdoop. “Bij goed weer rollen we hem buiten en staat onze bar buiten, net tegenover het casino en naast de toeristische dienst. Als het zomerweer van vorig jaar terug op de afspraak is, dan wordt het van mei tot eind oktober heel druk aan onze ‘Ice T-Bar’. De bar zou inderdaad ook mooi staan op de Oostendse zeedijk, de avondmarkten en zomerhappenings. De plannen zijn er, maar in eerste instantie staan we in de Van Iseghemlaan voor onze winkel. Het blijft mijn missie om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om voor thee te kiezen, en dankzij de vele facetten dat thee heeft, is dat een mooie missie met heel veel kans op slagen. Op warme dagen is de koude variant een ideale dorstlesser, maar je kan hem ook drinkenals tussendoortje of aan het begin van de dag. Het gevarieerde smaakpallet zorgt dat er thee is voor jong en oud. Topvoetballers Lionel Messi en onze Axel Witsel bewezen vorige week nog dat thee hip is. Beiden gaan voor ‘Maté’, die wij uiteraard ook in ons assortiment hebben”, zegt thee evangelista Jessica Van Humbeeck.

De ‘Ice T-Bar’ van Thee met een Verhaal Oostende wordt vanaf dit weekend exclusief uitgerold.

Thee evangelista Jessica Van Humbeeck pakt uit met een primeur - Ice T Bar 2
(Foto: House Of Entertainment)

Thee met een Verhaal werd opgericht door Jessica Van Humbeeck. Haar liefde voor thee begon na een eerste opleiding bij de bekende Britse theespecialist Jane Pettingrew, maar de echte vonk sloeg over toen ze een succesvolle opleiding volgde bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. Dankzij haar werd ze officieel ingewijd in de wondere wereld van de Chinese Tea Arts en gecertifieerd theesommelier. In Londen leerde ze de kneepjes van het vak om een authentieke Britse afternoon tea te verzorgen. Geen High Tea, maar een echte afternoon tea, met scones, clotted cream, finger sandwiches… en dat vertaalde ze naar haar concept Thee met een Verhaal, inclusief de etiquette die erbij hoort.

Vorig weekend was Jessica blikvanger op de Ladies Fair in Gent. De Beloftevolle vrouwelijke onderneemster van 2018’ is tevens auteur van het succesboek ‘But First, Tea’ en naast de doortochten in o.a. ‘Van Gils & Gasten’, ‘De Madammen’, ‘Plagé Préférée’ en ‘Raf & Rani’, heeft Jessica Van Humbeeck sinds december ook haar eigen ‘Thee met een Verhaal’-programma op Eclips TV. In het verlengde van het onlineplatform zijn er ook winkels in Oostende en

Meer info vind je op www.theemeteenverhaal.eu 

Thee evangelista Jessica Van Humbeeck pakt uit met een primeur - Logo House Of Entertainment