...

Help! Loredana staat In vuur en vlam

Help! Loredana staat ‘In vuur en vlam’

Help! Loredana staat In vuur en vlam - Loredana in vuur en vlam
Foto: House Of Entertainment)

Na ‘Ochtendzon’, ‘Dichterbij’ en ‘Vanavond gaat het down,’ heeft de Limburgse Loredana ons even op onze honger laten zitten. “Maar dat was omdat we met iets heel straf naar buiten wilden komen”, zegt de roodharige met Italiaanse roots enthousiast. Haar 2Fabiola-collega en wederhelft Pat Krimson zat mee achter de knoppen in de studio tijdens de opnames van haar nieuwe single, ‘In vuur en vlam’. De song past perfect in de door haar geclaimde ‘Electro Glamour Pop’-stijl, maar verrast genoeg om vernieuwend te zijn. “Dat was de vereiste toen we het nummer opnamen. Met mijn vorige singles is het aardig gelukt op de radio en in de hitparade. De eerste drie singles hebben het pad geëffend. ‘In vuur en vlam’ is trendy, maar drijft lekker mee op de sound die nu ‘hot’ is.”

Album
Naast de vele optredens met 2Fabiola, timmert Loredana intens verder aan haar soloavontuur. Achter de schermen wordt er naarstig verder gewerkt aan de opnames van haar eerste Nederlandstalige full-cd. “Als het over muziek gaat ben ik geen gemakkelijke. Ik geef toe dat ik een nummer moet aanvoelen, anders heeft het geen zin dat ik het opneem. Ik zie mezelf niet op een podium staan met liedjes waar ik totaal geen voeling mee heb. Integendeel, als er geen match is, houdt het op.

‘In vuur en vlam’ zat al in de demofase goed. Ik wist: dit wordt em en dit is ook de lijn die ik wil doortrekken tijdens mijn optredens: ‘Dichterbij’, ‘Ochtenzon’, ‘Vanavond gaat het down’ en ‘In vuur en vlam’ hebben allemaal een feelgood-sound die werkt op radio, maar ook tijdens de optredens en dat is net het mooie aan dit verhaal. Patje zegt wel eens: ‘Loredana, jij bent de Leopold 3 2.0 en als ik luister naar die muziek, weet ik meteen wat hij bedoelt. Hij heeft een punt!”, zegt Loredana met de glimlach.

Download HIER de nieuwe single (WAV/MP3/Hoesje)

Vrijdag 5 april verschijnt de nieuwe Loredana-single ‘In vuur en vlam’ op het Belgische Creek Records-label. De single is de voorbode van het album dat in 2020 verschijnt.

Loredana kan je vanaf nu ook exclusief boeken bij www.houseofentertainment.be

Help! Loredana staat In vuur en vlam - Logo House Of Entertainment