...

Antwerpen gaststad voor Basketball Champions League Final Four

Antwerpen gaststad voor Basketball Champions League Final Four.

Halve finales op 3 mei en Finales op 5 mei in Antwerps Sportpaleis.

Antwerpen gaststad voor Basketball Champions League Final Four - Champions Laegue Antwerpen

ANTWERPEN – De stad Antwerpen krijgt de eer om gaststad te mogen zijn voor de Champions League 2019 Basketbal Final Four. Vier teams uit vier verschillende landen zullen deelnemen aan het hoogtepunt van het derde seizoen van de Basketbal Champions League, dat in het eerste weekend van mei in Antwerpen wordt gespeeld. De wedstrijden vinden plaats in het Sportpaleis, met haar 18.500 zitplaatsen de grootste arena van alle deelnemers aan de Final Four en een van de grootste indoorlocaties in Europa. De stad en de arena kunnen ook bogen op een jarenlange ervaring in het organiseren van evenementen, waaronder ook internationale sportevenementen. De gekwalificeerde teams zijn in alfabetische volgorde: Brose Bamberg (GER), Iberostar Tenerife (ESP), Segafredo Virtus Bologna (ITA) en Telenet Giants Antwerp (BEL).

De Belgische gastheer Telenet Giants Antwerp, momenteel co-leader van de Belgische competitie, heeft een indrukwekkend jaar achter de rug. Onlangs won de Antwerpse ploeg de Belgische beker tegen aartsrivaal Filou Oostende. De ploeg kwam uit de eerste kwalificatieronde en eindigde het reguliere seizoen van de Basketbal Champions League op de 4e plaats van Groep C, waarna de Giants het Spaanse UCAM Murcia en het Russische team van Nizhny Novgorod uitschakelden in respectievelijk de Final 16 en de kwartfinales.

De andere drie gekwalificeerde clubs completeren een zeer competitieve Final Four line-up met Brose Bamberg, de recente Duitse bekerwinnaar versus Alba Berlin, Iberostar Tenerife, eerste BCLkampioen, en Segafredo Virtus Bologna, historisch krachtpatser onder de Europese clubs met de meeste titels.

“We zijn erg blij dat Antwerpen gaststad is van de derde Basketbal Champions League Final Four. We zijn getuige geweest van het fervent enthousiasme van de club en de gepassioneerde lokale steun. We zijn allen blij dat we deze Final Four kunnen toekennen aan zo’n indrukwekkende omgeving, in het huis van het team dat een verbazingwekkend sprookje waar heeft gemaakt. De thuisclub die begon in de kwalificatierondes kan nu een van de belangrijkste sportevenementen organiseren in een van de meest indrukwekkende arena’s van Europa, in een stad met een lange traditie van dergelijke belangrijke organisaties. In het eerste weekend van mei zullen vier clubs uit vier verschillende competities aan de Final Four deelnemen en basketbalfans in heel Europa een uniek weekend garanderen”, aldus Patrick Comninos, CEO van de Basketball Champions League.

“Onze club is vereerd en verheugd om de gastheer te zijn van de Basketball Champions League Final Four. We beleven een onwaarschijnlijk seizoen door het winnen van de Belgische beker en nu ook te kunnen concurreren met topteams in Europa. Samen met de Sportpaleis Group en de stad Antwerpen willen we er een uniek topevenement van maken voor fans, spelers en de promotie van het basketbal in ons land”, aldus Roger Roels, voorzitter van Telenet Giants Antwerp.

“De stad Antwerpen is verheugd uitgekozen te mogen worden voor de Basketbal Champions League Final Four 2019. We hebben dit seizoen al prachtige Europese basketbalavonden gehad met de Telenet Giants Antwerp en zijn erg blij dat de Final Four ook in Antwerpen wordt gespeeld. We zijn vereerd de BCL te ontvangen en zullen er alles aan doen om er een spetterend basketbalfeest van te maken voor alle basketbalfans”, aldus Ludo Van Campenhout, schepen van sport van de stad Antwerpen.

De halve finales worden gespeeld op vrijdag 3 mei, de wedstrijd om de derde plaats en de finale vinden plaats op zondag 5 mei. De loting wie welke tegenstander krijgt vindt volgende week plaats, op woensdag 10 april in Antwerpen.  

Meer informatie over de kaartverkoop zal kort na de loting bekend worden gemaakt.