...

Schlagerfestival 2019 verwelkomt John Leo

Schlagerfestival 2019 verwelkomt John Leo - John Leo 1(Foto: House Of Entertainment)

 Schlagerfestival 2019 verwelkomt ook The Voice Senior winnaar John Leo

Headliners

André Hazes “Leef” en Willy Sommers, De Romeo’s, Vader Abraham, Lindsay, Laura Lynn, Yves Segers, John Terra, Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Luc Steeno en gastheer-presentator Kürt Rogiers.

Met deze Headliners is de line-up van Het Schlagerfestival 2019 nagenoeg compleet, maar in laatste instantie voegen de organisatoren nog The Voice Senior-winnaar John Leo toe aan hun affiche. Na een spannende finale werd de 67-jarige Kempenaar eind vorig jaar de eerste winnaar van deze tv-talentenjacht. Oorspronkelijk won hij een single-opname, maar platenfirma Universal Music heeft dat omgezet in een album. Dat verschijnt in mei en bestaat uit Nederlandstalige amusementsmuziek waarbij John Leo de hulp en medewerking krijgt van o.a. Will Tura, John Terra en producer Bert Gielen.

De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers

De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers krijgt naast het platencontract en de geldprijs van 10.000 euro, die hij ondertussen investeerde in zijn opnamestudio, ook nog een uitnodiging voor Het Schlagerfestival 2019. Dit gaat door op 29, 30, 31 maart en 6 april in de Ethias Arena te Hasselt. “Dat ik dit nog allemaal mag meemaken. Met de John Leo Showband heb ik meer dan 50 jaar artiesten begeleid op het podium en nu sta ik zelf, met een live band, op het grootste muziekfeest van Vlaanderen. Schitterend! Binnenkort zitten we samen om het repertoire te bepalen. ‘De Clown’, dat ik bracht tijdens The Voice Senior-finale, of ‘Verloren hart, verloren droom’ dat ik tijdens de Blind Auditions zong, zijn kanshebbers”, zegt John Leo.

Doorbreken bij het grote publiek

Had je Gelenaar Leo Geudens een paar jaar geleden voorspeld dat hij nog op latere leeftijd zou doorbreken bij het grote publiek, zou worden aangeklampt in de supermarkt door jongeren die met hem een selfie willen, een platencontract zou versieren én op het podium zou staan van Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena, hij zou je voor gek hebben verklaard. “Muziek zit in mijn genen. Ik zing al sinds mijn vijfde. Toen kreeg ik een accordeon en leerde de pastoor mij ‘Te Lourdes in de Bergen’. Later volgde het Tura-repertoire en voor ik het wist had ik ook Engelstalige muziek onder de knie. Begin jaren zeventig heb ik de John Leo Showband opgericht. Een begeleidingsorkest met mezelf en 6 à 8 muzikanten waarmee ik 50 jaar later nog steeds actief ben. We hebben Duitse en Nederlandse artiesten begeleid, maar ook Will Tura, Ann Christy, John Terra en de Britse superster Engelbert Humperdinck stond met ons op het podium.

Enthousiast

Wat John Leo typeert is zijn indrukwekkend stemgeluid, een sterke troef die hij als allround artiest perfect uitspeelt. “Ik zing doodgraag en behandel mijn stem met de best mogelijke zorgen. Dat wil zeggen voldoende rusten, niet roken, niet drinken en proberen gespaard te blijven van verkoudheden. Ik wil nog zolang mogelijk doorgaan met het maken van muziek en het entertainen van mijn publiek. Vroeger was ik de underdog en werd ik pas na mijn optreden bedolven met complimenten. Tegenwoordig zijn ze al enthousiast als ik binnenkom. “We hebben voor u gestemd toen we u bezig zagen in The Voice. Wauw, dat was echt heel straf”, zeggen ze dan. Complimenten die ik dankbaar in ontvangst neem en die alleen maar stimulerend werken om ermee door te gaan. Straks, op Het Schlagerfestival 2019, geef ik het beste van mezelf en ga ik met de live band de mensen verrassen. Ik heb daar ongelofelijk veel zin in!

Tickets

Tickets voor Het Schlagerfestival 2019, dat plaatsvindt op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondagmiddag 31 maart en zaterdag 6 april, kan je bestellen op www.hetschlagerfestival.be, of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). 

Naast John Leo, ontvangt gastheer-presentator Kürt Rogiers ook André Hazes, De Romeo’s, Lindsay, John Terra, Laura Lynn, Yves Segers, Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Willy Sommers, Luc Steeno en Vader Abraham. De organisatoren benadrukken dat hun line-up nu echt wel definitief en compleet is.

Het Schlagerfestival 2019 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

Schlagerfestival 2019 verwelkomt John Leo - Logo House Of Entertainment