...

97e autosalon van start in Brussel

Brussel 18 januari 2019- Afgelopen vrijdag 18 januari opende het 97e autosalon in Brussel. Iets meer dan een week (van 19 tot 27 januari) zijn alle autoliefhebbers in de ban van dit salon. Om klokslag 14.30u werd het salon geopend door zijne K.H Laurent van België, de autoliefhebber bij uitstek van ons koningshuis. Herinner u zijn intrede bij de aankondiging van zijn broer prins Filip met Mathilde, toen hij met zijn Porsche de koninklijke oprijlaan op gescheurd kwam. Dit keer schonk de prins buiten deze “dreamcars” veel aandacht aan de elektrische en milieuvriendelijke wagens. Ook de prins verliest langzaam zijn wilde haren.

97e autosalon van start in Brussel - IMG 4141

De Brussels Motor Show, die tegenwoordig een week later valt, behoudt de plaatsverdeling van 2018. De personenwagens en bedrijfsvoertuigen palmen zeven Paleizen in, waaronder Paleis 1, dat volledig is gewijd aan de Dream Cars-tentoonstelling, die voor het eerst even lang duurt als het Salon zelf. Mensen die dit paleis van de dreamcars willen bezoeken moeten wel nog 5€ meer ophoesten. Je kan dan ook volop wegdromen bij een Porsche, Lamborghini, Ferrari, Jaguar en ga zo maar door. De gemotoriseerde tweewielers zijn opnieuw te bewonderen in Paleizen 8 en 9 terwijl koetswerkbouwers en andere specialisten in de inrichting van bedrijfsvoertuigen hun klanten ontvangen in Paleis 12.

97e autosalon van start in Brussel - IMG 4146

De tijdelijke expo #WeAreMobility, die (nieuwe) mobiliteitsoplossingen belicht, neemt dan weer vier dagen lang (18 tot en met 21 januari) Paleis 10 in beslag. Voor de rest zijn alle gekende merken vertegenwoordigd, maar dit keer ook met hybride en elektrische auto’s. Volgens sommigen de wagens van de toekomst. Maar voor de meeste gewone mensen onbetaalbaar. Daarom doet de Vlaamse regering een poging om het tij te keren door een groepsaankoop in het leven te roepen voor deze wagens. Je kan daarbij kiezen uit vier modellen. De Peugeot ION (vanaf 16.652€), Renault ZOE (vanaf 16.450€), De Nissan LEAF (vanaf 32.533€) en tenslotte de Hyundai KONA Electric (vanaf 34.149€) telkens BTW inbegrepen. Momenteel zijn er al meer dan 1000 mensen ingeschreven voor deze groepsaankoop, deze inschrijving is gratis.

97e autosalon van start in Brussel - IMG 4292

Voor de rest zijn er nog een aantal wereldpremières zoals de Mini Hatch (driedeurs) is de sportieve topversie van John Cooper Works en klaar voor lancering op het Salon. Mini bestaat in 2019 zestig jaar en viert dat met de introductie van een nieuwe speciale serie. Ook de nieuwe Opel Zafira live is een wereldpremière. Iets wat onze aandacht trok was een prototype van Opel die het voortaan zou doen zonder zijspiegels maar alles via camera (zie foto). Deze is echter nog niet te koop.

97e autosalon van start in Brussel - IMG 4286

Zoals gebruikelijk zal FEBIAC – dat het Autosalon van Brussel organiseert – gemotoriseerde tweewielers promoten via haar motorafdeling. Jaar na jaar werpt de stand van Start2Ride zich op als dé plaats bij uitstek voor informatie en ondersteuning voor aspirant-motorrijders. Deze stand bevindt zich in Paleis 8 en belicht de verschillende aspecten van de rijopleiding, van de theoretische en praktische opleiding voorafgaand aan het behalen van een rijbewijs tot de voortdurende bijscholing van motorrijders en
opleidingen op het circuit. Kortom: doorgewinterde motard, aspirant-motorrijder of gewoon nieuwsgierig? Paleizen 8 en 9 zijn weer een niet te missen halte op het 97e Autosalon van Brussel voor al wie van moto’s houdt.

97e autosalon van start in Brussel - IMG 4219

Voor de rest is het autosalon zeker en vast een must voor elke echte autoliefhebber. Alle merken staan er netjes naast mekaar en zetten hun beste beentje voor om de klant zo goed mogelijk te helpen. Van één ding mag je wel zeker zijn of je nu kiest voor een diesel, benzine, hybride, elektrisch of met waterstof aangedreven wagen, vroeg of laat sta je er toch mee in de file.

nog enkele practica:

Het salon is nog open tot zondag 27 januari voor tickets en prijzen surft u naar https://www.autosalon.be/nl/ticket daar vindt u alles terug over het auto- en motorsalon 2019

voor meer foto’s klik hier