...

Winterland claimt de Kerstman

WINTERLAND CLAIMT DE KERSTMAN EN TREKT DE BEZOEKER
MET BELEVINGS-ENTERTAINMENT NAAR HASSELT

Winterland claimt de Kerstman - Logo Winterland Hasselt 2018(Foto: House Of Entertainment)

 

Vrijdag 23 november is de feestelijke openingsavond en vanaf zaterdag 24 november tot en met zondag 6 januari (einde kerstvakantie) kan het grote publiek weer terecht op het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor de 11de editie van Winterland Hasselt. De grootste winterhappening van Limburg, vorig jaar goed voor meer dan 700.000 bezoekers, zet tijdens de komende editie voluit in op ‘belevings-entertainment’. “We trakteren onze bezoekers op de gebruikelijke winterse gezelligheid: de overdekte ijspiste, het Grand Café, de spiegeltent, talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 vierkante meter winterpret. Blikvanger wordt reuzenrad, dat per rit, 144 mensen een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving. We zijn ‘the place to be’ voor wie graag foto’s en video’s maakt, voor zichzelf of om ze te delen met zijn of haar volgers op Instagram of andere sociale media”, zegt Winterland-organisator Maurice Schoenmaeckers.

Winterland claimt de Kerstman - Kerstsfeer 2(Foto: House Of Entertainment)

Samenwerking
Vorig jaar was voor Winterland een lastige, maar leerrijke editie. Maurice Schoenmaeckers: “Iedereen herinnert zich nog wel de brand op de Corda Campus. Een paar weken voor de start ging er toen heel wat décoratie, verlichting en versiering in de vlammen op. Dramatisch, maar dankzij de solidariteit van velen en in het bijzonder van die van de Hasselaren is alles goed gekomen en konden we tijdig starten. We zitten op schema voor de komende editie, waar we nauw samenwerken met de Hasselaren en de lokale handelaars. Hasseltse centrummanager Christiaan Kastrop nam het initiatief voor gesprekken die uitgemond zijn in een doorgedreven lange termijn samenwerking. De combinatie Winterland met de Hasseltse binnenstad wordt maximaal gepromoot bij onze week-, weekend- en dagjestoeristen. We duwen mee aan ‘Winter in Hasselt’ en promoten op ons terrein de shoppingweekends, midwintermarkt en koopzondagen. Met de busbedrijven hebben we afgesproken om de Winterlandbezoekers af te zetten bij The Century, waardoor ze verplicht worden om eerst een wandeling te maken door de binnenstad, voor ze bij ons toekomen.

Winterland claimt de Kerstman - kerstsfeer 1(Foto: House Of Entertainment)

Hasselts centrummanager Christiaan Kastrop: “Hasselt is nog steeds de 4de grootste winkelstad van België en die positie gaan we met Winterland de komende weken versterken. We brengen die samenwerking met gezamenlijke mediacampagnes, gericht op Hasselt én Winterland heel sterk onder de aandacht. Daarnaast hebben wij als stad de handen in mekaar geslagen met de Winterland-organisatie om niet alleen het Dusartplein, maar de hele Hasseltse binnenstad te voorzien van een sfeervolle, winterse aankleding.” Online, via de sociale media en door de samenwerking met verschillende mediapartners richt Winterland zijn pijlen op gans Vlaanderen. “We zijn een groeiverhaal dat mogelijkheden biedt aan een breed familiepubliek, van jong tot oud”, klinkt het bij de Winterland organisatie.

De Kerstman
Antwerpen heeft de Sint, Hasselt verwelkomt en claimt vanaf dit jaar de intocht van De Kerstman. Vrijdag 7 december zijn alle ogen gericht op de Limburgse provinciehoofdstad en de officiële komst van De Kerstman. “Na een lange tocht uit het koude noorden, arriveert hij om 16.30 uur aan het Leopoldplein voor een feestelijke intocht door de Hasseltse binnenstad die eindigt op Winterland. Hij bezoekt ‘De schatkamer van De Kerstman’, een nieuwe, grootse indoor kerstmarkt die we 23 november al openen. Daarna krijgt hij officieel de sleutels van zijn gloednieuwe ‘Huis van De Kerstman’. Al jaren is dit een voltreffer op Winterland. We hebben het succesconcept opgefrist en in een nieuw kerstjasje gestoken. Samen met de handelaars en het stadsbestuur gaan we all the way voor De Kerstman”, zegt Maurice Schoenmaeckers.
Winterland claimt de Kerstman - Kerstsfeer 3(Foto: House Of Entertainment)

Winterland in beweging
Inspelend op de ‘Hasselt Heeft Het.’-slogan, valt er dagelijks wel iets te beleven in de binnenstad en op Winterland. “Naast de dansactiviteiten en de muziekavonden, komen De Romeo’s op 27 november de videoclip opnemen voor hun kerstsingle. Voor het eerst organiseren we ook dagactiviteiten onder de noemer ‘Winterland in beweging’. De ‘Winterland-date’ (12 december) moet mensen uit hun isolement halen en zorgen voor nieuwe vriendschappen. We hebben een aantal boeiende vertelmiddagen ingepland. Jos Tuts (4 december) komt langs met zijn Hasseltse one-man-show en de Nederlandse tv-presentator Weibrand van der Sande komt vooruitblikken naar het ‘Weihnachtsfest der Volksmusik’ (11 december) waar hij 22 december mee te gast is in het Hasseltse Ethias Theater. Verder houden we een Oberonn-spelmiddag (10 december) en er staat ook een ‘Thee met een Verhaal’-workshop (3 december) op de planning met de gelauwerde theesommelier Jessica Van Humbeeck. Op de website vind je de praktische uitleg en kan je vanaf deze week inschrijven voor de talrijke activiteiten”, klinkt het bij de organisatie.

Winterland 2018 vindt plaats, van 24 november tot 6 januari 2019
op het Kolonel Dusartplein en de Hasseltse binnenstad.

IN HET KORT
Wat: Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein in Hasselt
Wanneer: 24 november 2018 t/m 6 januari 2019 (op 23 november is iedereen al welkom voor een preview vanaf 18.00 uur)

Openingstijden: dagelijks tot 22.00 uur (Grand Café / Aspen Lounge tot 24.00 uur)
24 december open tot 18.00 uur; 25 december open vanaf 14.00 uur, 1 januari open vanaf 13.00 uur.
Op 31 december is er onze oudejaarsparty en sluiten we pas om 02.00 uur
Inkom schaatsbaan: € 4,00 / Schaatsenverhuur: € 4,50
Alle info en tickets op  www.winterland.be
Toegang tot Winterland Hasselt: gratis

Volg ons voor alle info en het programma:
www.facebook.com/winterlandhasselt
www.instagram.com/winterland.be