...

Na 15 jaar blijven De Romeo’s zich amuseren.

“Niet alleen wij, ook onze fans en publiek zijn geëvolueerd”

De Antwerpse Stadsschouwburg was dit weekend het toneel voor de première van de theatertournee ’15 Jaar De Romeo’s’. Samen met hun liveband, vieren ‘De Gukke’ (Gunther Levi), ‘De Krikke’ (Chris Van Tongelen) en ‘De Smalle’ (Davy Gilles) 1,5 decennium vriendschap. “Mochten wij drie vrouwen zijn, waren we misschien al gesplit”, zegt Chris Van Tongelen. Als enige vrijgezel blijft de va van de bende zich kostelijk amuseren. “De film, het boek, de frikandellen en saus zijn leuk, maar muziek maken die je deelt met je fans is het leukste wat er is.”

De Romeo’s verrassen met hun 15de verjaardag: “Geen bombastisch Zingpaleis-feest, maar wel drie stijlvolle theaterconcerten. Gisteren in Antwerpen, 24 november in Hasselt (Ethias Theater) en 30 november in Oostende (Kursaal). Het zijn de perfecte zalen, waar we kunnen spelen met emoties. Het ene moment staat iedereen recht, mee te zingen tijdens de foute medley of worden de luchtgitaren bovengehaald tijdens onze heavy rock medley. Het ander moment grijpen mensen naar een zakdoek als we ‘Kaarsje in mijn hart’ zingen, voor mij één van de grootste hits die we met De Romeo’s hebben opgenomen”, zegt Davy Gilles.

Na 15 jaar blijven De Romeo's zich amuseren. - De Romeos 1(Foto: Ymke Dirikx)

Vlaanderen houdt van De Romeo’s, het trio dat 15 jaar geleden ontstond in de coulissen van de musical ‘Romeo & Julia’. In aangepaste versie staat ‘De koningen’ op de setlist, net als ‘Vlaanderen feest’, het liedje waarmee ze in 2012 de Radio 2 Zomerhit wonnen. Gunther Levi: “Naast onze grootste hits, spelen we ook nieuw werk, afkomstig van onze nieuwe cd ’15 Jaar De Romeo’s’. Op het album staan 10 covers van o.a. Luc Steeno, Bart Kaëll, Christoff, Will Tura, Willy Sommers. Mannelijke collega-artiesten die wij bijna wekelijks tegenkomen in Vlaanderen en die we op onze manier wilden bedanken voor de prachtige muziek. Vanavond sloeg onze bedankingsmedley goed aan. Naast die concept-covers staan er ook vijf nieuwe liedjes op de cd, waarmee we het album de komende maanden verder promoten.

3de generatie
Niet alleen wij, ook onze fans en publiek zijn geëvolueerd”, merkt Davy Gilles op. “Toen we begonnen waren het vooral de vrouwen die naar onze optredens kwamen, maar de voorbije jaren is dat serieus gekanteld. Het is bijna fifty-fifty en niet vergeten dat ook al de derde generatie Romeo’s-fans voor ons podium staat.”

Na 15 jaar blijven De Romeo's zich amuseren. - De Romeos 2(Foto: Ymke Dirikx)

Doorgaan
Met hun honderden optredens per jaar, bereiken De Romeo’s jaarlijks meer dan 250.000 feestvierders en zijn ze nog steeds razend populair in Vlaanderen. Wie droomt van ‘De Romeo’s zoeken De Romeo’s’ is eraan voor de moeite, want het trio denkt nog lang niet aan stoppen. Chris: “Wij zingen het niet alleen, wij zijn ‘Vrienden voor het leven’. Zolang de mensen komen kijken en wij ons goed voelen, blijven we doorgaan. Na afloop van een optreden zei een organisator: “Als ik jullie bezig zie, dan zijn het net drie kleuters die zich geweldig amuseren en die dat plezier ook overbrengen op het publiek”. Hij had gelijk, met dat verschil dat we nu 15 jaar ouder zijn en een pak meer levenservaring hebben, waardoor het allemaal nog zoveel leuker is geworden.”

Na 15 jaar blijven De Romeo's zich amuseren. - De Romeos 3(Foto: House Of Entertainment)

Het nieuwe Romeo’s-album ’15 Jaar De Romeo’s’, inclusief de nieuwe single ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’, verscheen op het Vlaamse Sterren/CNR-label en is nu fysiek en digitaal te koop. Tickets voor ’15 Jaar De Romeo’s’ op 24 november in het Hasseltse Ethias Theater en 30 november in het Oostendse Kursaal, bestel je op www.ticketkopen.eu

Beluister ’15 Jaar De Romeo’s’  HIER op Spotify!