...

House of Entertainment trekt Stijn Wouters aan

Met het aantrekken van de 43-jarige Stijn Wouters, bouwt House of Entertainment verder aan het totaalplaatje: Een rechtendivisie en in latere fase een publishingafdeling staan op de planning. HITT, het management/boekingskantoor van Stijn Wouters, en House of Entertainment bundelen de krachten. Stijn zal vanaf 1 november actief betrokken zijn bij de internationale boekingen en zich richten op het opstarten van een (neven)rechtendivisie binnen het full service entertainmentbedrijf.

Wie is Stijn Wouters?

Met 18 jaar ervaring in de entertainmentindustrie op de teller, is Stijn Wouters, eigenaar van management- en boekingskantoor HITT, platenbaas van SinuzRecordings en manager van o.a. Peter Luts, Lasgo, Jelle van Dael, AnnaGrace en DJ Ward, een ronkende naam in het vak.

De internationaal georiënteerde Wouters vindt niet dat hij, maar zijn artiesten thuishoren in de schijnwerpers. Met dagelijks 1,5 miljoen streams en jaarlijks 350 internationale boekingen, behoort hij als artiestenbegeleider, boekingsagent en expert in digitale distributie nochtans tot de absolute top.

House of Entertainment trekt Stijn Wouters aan - Stijn Wouters 1(Foto: House Of Entertainment)

Zijn releases waren de voorbije jaren goed voor meer dan 10 miljoen verkochte songs, 5 Europese tophits, inclusief 3 top 5-noteringen in de UK. Als manager, platenbaas en publicist won hij 13 awards, inclusief MIDEM, WMC: Best High Energy Record of The Year, BMI Award (USA), International Dance Music Award (USA) en 5 keer de European Border Breakers Award. Ook de Smash Hits Poll Winners Party (UK) en de Top of the Pops Award (UK) staan op zijn palmares.

CEO Pieter Ramboer: “Ons verhaal wordt ruimer, want we starten niet alleen met een rechten- en nevenrechten departement, Stijn wordt ook nauw betrokken bij de verdere uitbouw van onze internationale boekingsafdeling. Daarnaast schrijft hij mee aan de uitbreiding van onze digitale distributie en wordt hij verantwoordelijk voor onze publishingafdeling, die in de pipeline zit”,

“Stijn is een teamplayer, een doorzetter en een harde werker met een gigantisch netwerk. Zijn kennis en enthousiasme stellen ons in staat om nieuwe bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen. Naast de rechtenafdeling en de digitale distributie, staat onze boekingsafdeling zo ook meteen op de internationale kaart. Daar komt binnenkort nog publishing bij, waardoor die afdeling compleet is en we in staat zijn om nieuwe internationale samenwerkingen op te zetten met ons bedrijf. Dit zal ook zorgen voor een groei van onze concert- en organisatie-afdeling.”

Stijn Wouters: “De voorbije jaren werkte ik al nauw samen met de mensen van House of Entertainment. Hun gedrevenheid, enthousiasme en langetermijnvisie overtuigden mij om deze samenwerking te starten. Nevenrechten, digitale distributie en straks ook publishing, zijn snelgroeiende businessen en meer dan ooit belangrijke bronnen van inkomsten voor artiesten.

Bob Savenberg, MD: “Ik ben blij dat we Stijn mee aan boord hebben. Hij kent de nationale en internationale muziekscene door en door, en dat is een belangrijke troef die wij kunnen uitspelen. Zijn succesvolle activiteiten worden vanaf 1 november mee geïntegreerd in onze structuur en we voegen DJ Ward, Jelle van Dael en Peter Luts exclusief toe aan onze boekingsportefeuille.

House of Entertainment trekt Stijn Wouters aan - Bob Savenberg 1 2(Foto: House Of Entertainment)

House Of Entertainment is een dynamisch, full service entertainmentbedrijf dat meer dan 100 eigen evenementen (o.a. I love the 90’s – The party, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Golden Earring Live, Jan Smit Live in het Sportpaleis,… ) per jaar organiseert, goed voor ruim 450.000 bezoekers. Artiesten, personalities en organisatoren vinden vlotjes de weg voor een volledige omkadering of gedeeltelijke ondersteuning. De marketing- en communicatieafdeling is de perfecte bruggenbouwer voor commerciële merken die een hart hebben voor entertainment. House of Entertainment heeft een eigen boekingsafdeling, beheert rechten en nevenrechten, verzorgt fysieke en digitale distributie, en start binnenkort met een eigen publishingafdeling. House of Entertainment is een leading allround speler op de Belgische entertainmentmarkt.