...

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen met  ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Parelvissers’, ‘De Notenkraker’ en ‘Aïda’.

Na uitverkochte Elisabethzaal-voorstellingen vorig seizoen, komt het befaamde Charkov City Opera & Ballet in december en januari terug naar de Antwerpse concertzaal. Het gezelschap zorgt voor een primeur, want op 5 januari kan je ook in het Concertgebouw van Brugge terecht voor een namiddagvoorstelling van ‘Het Zwanenmeer’. Een groot orkest begeleidt het uitzonderlijk ballet, de stersolisten en het opera ensemble tijdens ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Notenkraker’, ‘De Parelvissers’ en ‘Aïda’. Charkov City Opera & Ballet behoort tot de absolute wereldtop, met meer dan 150 nagenoeg uitverkochte voorstellingen per jaar.

Bij dit gezelschap, dat in het verleden onderdeel was van één van de oudste theatergezelschappen uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne, zijn meer dan 700 mensen betrokken, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Alles wat je ziet en hoort zijn eigen creaties, gemaakt met een onbeschrijfelijke passie en liefde voor opera en ballet. Tickets voor de 4 topproducties in de Antwerpse Elisabethzaal reserveer je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/790 013 (Max. €0,30/Min). Tickets voor de zaterdagmiddagvoorstelling (15.00 uur) van ‘Het Zwanenmeer’ op 5 januari 2019 in het Brugse Concertgebouw, reserveer je op www.ticketsbrugge.be, of telefonisch op 070/221 212 (Max. €0,30/Min).

De Parelvissers
Opera zoals opera moet zijn: spannend, sensueel en stijlvol. Een avond ouderwets genieten van schitterende décors, kostuums en een internationale cast met solisten, koor, dansers en orkest. In dit meesterwerk voert Bizet ons mee naar het sprookjesachtige Ceylon, waar in de betoverende atmosfeer van het tropische eiland zich een spannend drama voltrekt. Zang en spel op het scherpst van de snede in een zinderende setting. Een unieke enscenering met wonderschone beelden.

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen - De Parelvissers 1   (Foto: House Of Entertainment)

Charkov City Opera & Ballet presenteert ‘De Parelvissers’, op zondag 2 december, om 15.00 uur in de Antwerpse Elisabethzaal. De voorstelling is met groot orkest, onder muzikale leiding van Jeroen Weierink.
Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/ 790 013 (Max. €0,30/Min).

De Notenkraker
Tsjaikovski componeerde de fabuleuze muziek speciaal voor dit ballet. Muziek die door een live orkest wordt gespeeld. Virtuoze danspartijen in een schitterend decor zorgen dat u met het Charkov City Opera & Ballet de donkere dagen van december instant vergeet.

In ‘De Notenkraker’ krijgt Clara Staalboom op kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar en zijn dolgelukkig samen. Er is echter één gevaar: de Muizenkoning, een zeer gevreesde vijand van de prins. Hij verandert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning en zijn muizen beleven Clara en De Notenkraker allemaal spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en ervoor zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen - De notenkraker 2    (Foto: House Of Entertainment)

In de roodfluwelen zetels van de Antwerpse Elisabethzaal, kan je zondag 16 december meegenieten van ‘De Notenkraker’, tijdens de namiddagvoorstelling van 15.00 uur.
Tickets bestel je nu, op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/ 790 013 (Max. €0,30/Min).

Het Zwanenmeer
Liefhebbers weten: in 1885 veranderde de balletwereld. Dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van het befaamde trio choreografen Pepita en Ivanov en componist Tjaikovski opgevoerd. “Ballet wordt nooit meer hetzelfde”, zuchtten toeschouwers die avond bewonderend. Pepita, grootmeester van de spitzentechniek, gaf veel aandacht aan fantasierijke spitzendansen voor de ballerina’s – met als absoluut hoogtepunt de 32 zogeheten fouettés van de Zwarte Zwaan. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

‘Het Zwanenmeer’ is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door Rotbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Rotbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Zaterdag 5 januari kan je in het Brugse Concertgebouw om 15.00 uur gaan kijken naar ‘Het Zwanenmeer’, uitgevoerd door het Charkov City Opera & Ballet. De eerste doortocht op West-Vlaamse bodem mag je niet missen, dus reserveer vandaag nog je tickets op www.ticketsbrugge.be, of bel 070/221 212 (Max. €0,30/Min).

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen - Het Zwanenmeer 1  (Foto: House Of Entertainment)

Diezelfde voorstelling staat op zondag 6 januari, om 15.00 uur in de Antwerpse Elisabethzaal. Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be, of telefonisch op 070/790 013 (Max. €0,30/Min).

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen - Het Zwanenmeer 2  (Foto: House Of Entertainment)

Aida
Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera ’Aïda’. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de ’Triomfmars’. Toch is ’Aïda’ een intiem en ontroerend drama.
De Egyptische legeraanvoerder Radames mag na zijn overwinning op de Ethiopiërs trouwen met koningsdochter Amneris. Intussen houdt hij van haar slavin Aïda, dochter van de overwonnen Ethiopische koning.

Dat kwetst Amneris en als Radames dan ook nog een militair geheim verraadt, blijkt dat Aïda en hij elkaar, zoals Romeo en Julia, trouw zullen zijn tot in de dood. Wie Verdi’s muziek hoort waant zich in het oude Egypte en ziet de liefde bloeien. De opera wordt onder regie van Marc Krone, muzikale leiding van Jeroen Weierink en in samenwerking met een Nederlands artistiek team, naar de theaters gebracht.

Charkov City Opera & Ballet komt terug naar Vlaanderen - Aïda 1  (Foto: House Of Entertainment)

Zondag 27 januari kan je om 15.00 uur in de Antwerpse Elisabethzaal meegenieten van ‘Aïda’, de laatste voorstelling van Charkov City Opera & Ballet voor dit seizoen. Jeroen Weirink heeft de muzikale leiding in een regie van Marc Krone.
Tickets bestel je nu, op www.koninginelisabethzaal.be of telefonisch op  070/790 013 (Max. €0,30/Min).