...

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater, maar ik moet nu al meer uit m’n pijp komen dan vroeger!”

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater - Music Show Scotland 5(Foto: House Of Entertainment))

Morgen is een speciale dag voor zangeres-presentatrice Micha Marah, want de Kempense wordt 65 en dan zou je verwachten dat ze het wat kalmer aan gaat doen. “Neen, want ik doe dit allemaal heel graag. Ik ben op m’n 17de begonnen met ‘Tamboereke’ en als ik terugblik op wat ik allemaal heb mogen doen, is dat vooral een aaneenschakeling van mooie momenten. Acht jaar geleden ben ik gestopt met mijn managementbureau en het klopt dat ik een tijdje geen platen meer heb gemaakt, maar dat was tijdelijk. Ondertussen zing ik weer in het Nederlands en dat bevalt me prima. De radio’s zijn enthousiast. ‘Jij’, ‘Liefdesliedjes’ en ‘Als ik naar hem kijk’ hebben het goed gedaan en worden vaak gedraaid op radio en bij Ment.

Sportpaleis

Micha houdt van uitdagingen. “Een tijdje geleden ben ik benaderd door de mensen van Music Show Scotland. Een internationaal gezelschap dat al enkele jaren op wereldtournee is met een fenomenale muziekshow. Ze vroegen of ik geen zin had om op 17 november enkele nummers te komen zingen tijdens hun Sportpaleis-concert. Ik was al overtuigd en toen ik dit voorjaar naar een show ben gaan kijken in Denemarken, wist ik dat dit iets is wat ik heel graag wil doen. De voorbije maanden is er een sterke vriendschap ontstaan met Hans Beerten en de ploeg van Music Show Scotland. We stonden op het dak van het Sportpaleis, we trokken naar zee voor een promotour en we hebben ondertussen ook een gemeenschappelijke single opgenomen: ‘Verloren strijd’. Ik heb de tekst geschreven en hiervoor vond ik inspiratie bij de ‘slag bij Culloden’, die in 1746 plaatvond en waar de Highlandse Clancultuur van Schotland zijn laatste lied zong. Drie weken geleden hebben we op een vroege zondagochtend de videoclip gedraaid in de Ardennen en die ziet er geweldig uit. Mijn vriendinnen dachten zelfs dat hij in Schotland gedraaid werd.”

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater - Music Show Scotland 3(Foto: House Of Entertainment)

Dromen

Micha heeft nog geen plannen hoe ze haar verjaardag viert: “Ik ga mij laten verrassen. Vroeg opstaan, een gezond ontbijt en voluit geniet van een heerlijke dag die eindigt met een glaasje bubbels.

Micha denkt op haar 65ste in alle geval nog niet aan stoppen: “Ik moet meer uit mijn pijp komen dan vroeger. Ik merk dat ik minder vlot mee ben met sociale media. Bij mij duurt het allemaal wat langer voor mijn berichtjes op Facebook  staan. Ik ben iemand die alles goed uitzoekt, die daarna even moet wennen aan hoe die dingen werken, maar als het bolt word ik er steeds beter en vlotter in. Het contact met mijn publiek, ook via sociale media, vind ik fijn. Je krijgt direct actie, reactie. Mensen reageren via Facebook op ‘HadieMicha 2.0’, de talkshow die ik elke week op Ment presenteer en wat ik nog steeds ontzettend graag doe. Andere dromen? Ja, een rol in een musical of een theaterstuk. Dat lijkt me geweldig!

Micha Marah wordt 65: “Ik droom van musical en theater - Music Show Scotland 4(Foto: House Of Entertainment)

Hier kan je Micha volgen op Facebook.

De nieuwe single ‘Verloren strijd’ van Micha Marah en Music Show Scotland is nu digitaal beschikbaar via o.a. Spotify en iTunes.

Tickets voor Music Show Scotland met Micha Marah, op 17 november in het Antwerpse Sportpaleis, kan je nu bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345 345 (Max. €0,30/Min).