...

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen - Oktoberfiesten Wieze 1(Foto: House Of Entertainment)

Legendarische Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar
opnieuw thuis in de Oktoberhallen

Jean-Marie Pfaff in duet met Dennie Christian!

Op 21 en 22 september 2018 vinden, na een pauze van 32(!) jaar, opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. Deze legendarische feesten, die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken, worden door Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en Radar Events nieuw leven ingeblazen, mét respect voor de rijke traditie. Verwacht u dus aan een ambiancevolle, muzikale avond in een unieke en vriendschappelijke sfeer, kip aan’t spit, dirndls, Bratwursten, special acts…en natuurlijk bier, véééél bier! Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen - Oktoberfeesten Wieze 2(Foto: House Of Entertainment)

Feest van de vriendschap
De Oktoberfeesten van Wieze dragen een rijke traditie met zich mee en brachten in het verleden een ware volkstoeloop teweeg. Niet in het minst dankzij de toenmalige plaatselijke brouwerij, die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Maar de Oktoberfeesten zijn veel meer dan dat. Niet voor niets worden ze betiteld als ‘Het feest van de vriendschap’, want sinds het ontstaan ervan, draaien de feesten om eenheid, verbondenheid en Gemütlichkeit. Dat deze unieke sfeer en andere mooie tradities gerespecteerd worden, is voor de organisatoren de essentie van de feesten en dat uit zich ook in het gevarieerde programma.

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen - Oktoberfeesten Wieze 3(Foto: House Of Entertainment)

Zo is er o.a het Oberbayernorkest, dat authentieke stemming brengt aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een sfeervol totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe: Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque acts, lopen de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem langs, mag huisorkest Die Verdammte Spielerei natuurlijk niet ontbreken, kan je meezingen met de Retronettes, op vrijdag 21 september zingt Eveline Cannoot mee de pannen van het dak, mag je pure ambiance verwachten van zanger/accordeonist Johan Veugelers én is er wel een héél bijzondere special guest…
Jean-Marie zingt!

Wie Oktoberfeest zegt, zegt (naast Wieze) München en wie München zegt, zegt Bayern München en wie Bayern München zegt, zegt….Jean-Marie Pfaff! Jean-Marie verdedigde van 1982 tot en met 1987 het doel van de Beierse voetbalgrootmacht en groeide daar niet enkel uit tot de beste doelman van de wereld, maar maakte er ook de Oktoberfeesten mee vanop de eerste rij in hun Heimat. Jean-Marie kon en mocht dus niet ontbreken op de Wieze Oktoberfeesten 2018. Meer nog, voor deze historische herlancering van de feesten zal hij niet enkel van de unieke sfeer komen genieten, hij kruipt zowaar zelf het podium op om mee het feestje te verzorgen!

U leest het goed, Jean-Marie Pfaff zal de micro ter hand nemen en zijn vocale capaciteiten op het publiek loslaten. El Sympatico zal op 21 en 22 september in duet gaan met niemand minder dan Dennie Christian! Of zijn zangkwaliteiten in de buurt komen van zijn keeperstalent, kan u zelf komen ontdekken tijdens de Wieze Oktoberfeesten 2018

Wieze Oktoberfeesten komen na 32 jaar opnieuw thuis in de Oktoberhallen - Oktoberfeesten Wieze 4(Foto: House Of Entertainment)

Wieze Festbier
Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten, blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! “We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Wieze Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5%, maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het zal ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten”, aldus Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.”

Dresscode is niet verplicht, maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis!

Prijzen:
Dagticket €35
Wat zit erin?
– toegang tot het grootste Oktoberfeest van Belgie
– de unieke stenen gelimiteerde bierpot
– een zitplaats aan tafel
– een bandje voor gratis toiletbezoek
– gratis water à volonté!

All-in formule €94,75
Wat zit erin?
Al het bovenstaande van het dagticket, plus:
– een halve kip met patatjes en garnituur
– drank naar believen, aan tafel geserveerd
– extra versnaperingen
– de beste plaatsen, vlak voor het podium

Wieze Oktoberfeesten 2018 op 21 en 22 september in de Oktoberhallen van Wieze. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Universal Music brengt naar aanleiding van de Oktoberfeesten de dubbel-cd ‘Oktoberfest’ uit, een verzamelaar die je meteen in de juiste sfeer brengt! Deze dubbelaar zal vanaf vrijdag 7 september fysiek en digitaal verkrijgbaar zijn.

Over Radar Events
Met events als Radio Modern, Mardi Gras festival op de Gentse Feesten, Retro Sur Mer festival in Wenduine en de Radio Ultra Modern-stage op Tomorrowland, heeft Radar Events een naam opgebouwd in Vlaanderen als dé referentie voor themafeesten. Elk van hun concepten blinkt uit in zin voor detail, retro glamour en gepassioneerde artiesten die je telkens weer volledig onderdompelen in het thema.
http://www.radarevents.be

Over Brouwerij De Brabandere en Wieze Bier
Brouwerij De Brabandere is sinds 1894 actief in Bavikhove en is bekend van de artisanale Bavik Super Pils en het Kwaremont koersbier. In 2017 nam de brouwerij Wieze onder haar vleugels. Op het etiket prijkt sindsdien opnieuw de Garçon van illustrator Raymond van Doren, bekende ontwerper van de vorige affiches van de oktoberfeesten tot 1986.
www.brouwerijdebrabandere.be
www.wiezebier.be