...

Leive Vloms krijgt een 3de editie en schenkt 15.000 euro aan onderzoek naar Multiple Sclerose

 

Leive Vloms krijgt een 3de editie en schenkt 15.000 euro aan onderzoek naar Multiple Sclerose - Leive Vloms 1(Foto: House Of Entertainment)

“’Leive Vloms’ blijft in alle opzichten groeien. Onze eerste editie was vorig jaar goed voor 10.000 passanten en bijna 13.000 euro, opgehaald door de vele vrijwilligers en doorgestort naar het MS-Centrum van Melsbroek. Met Sam Gooris, Sergio, Willy Sommers en de New Bis Band, lokten we vorige maand 12.000 passanten, die zorgden voor een onvergetelijk volksfeest op de Oude Markt. ‘Leive Vloms’ was gratis, dankzij de steun van de vzw Oude Markt, de cafébazen, het stadsbestuur en de vele vrijwilligers en diensten die mee aan de kar trokken. Net als vorig jaar hebben we ons dit jaar terug ingezet voor de strijd tegen en het onderzoek naar MS (Multiple Sclerose). Vrijblijvend hebben we in de media en in onze campagnes de mensen gevraagd om iets meer te geven en dat is ook gebeurd, want vandaag overhandigen we het MS-Centrum een cheque van 15.349 euro, met dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat”, zei mede-initiatiefnemer Erik De Rop van de VZW Oude Markt Leuven.

Leive Vloms krijgt een 3de editie en schenkt 15.000 euro aan onderzoek naar Multiple Sclerose - Leive Vloms 3(Foto: House Of Entertainment)

De uitgelaten kermissfeer van de Leuvense Jaarmarkt zorgde maandagvoormiddag voor bijzonder blije gezichten op het terras van den ApérO. Jan Heremans, MS-patiënt en medeorganisator van ‘Leive Vloms’, was bijzonder blij dat hij opnieuw een cheque van 15.349 euro mocht overhandigen aan Tom Meurrens, hoofdarts van het MS-Centrum van Melsbroek. “Het schlagerfestival haalt met twee edities bijna 30.000 euro op. Ik vind dat ongelofelijk. Ik word daar stil van, maar ik vind het geweldig dat die centen gebruikt kunnen worden voor verdere studies en wetenschappelijk onderzoek naar MS. Hoe beter men de ziekte in beeld krijgt, hoe beter men op zoek kan gaan naar aangepaste medicatie en behandeling, want genezing zit er voorlopig nog niet in.

Vrijdag 2 augustus 2019 vindt de derde editie plaats van ‘Leive Vloms’. Namen van artiesten zijn er nog niet bekend, maar de organisatie belooft minimaal één vrouwelijke artieste en het festival blijft ook gekoppeld aan het goede doel. “De centen die we krijgen zijn welgekomen en we vinden het fijn dat de organisatoren nu al hun engagement hebben gegeven om ook in 2019 geld in te zamelen voor MS”, zegt hoofdgeneesheer Tom Meurrens.

Erik De Rop: “Ik wil iedereen die zich heeft ingezet en meegewerkt heeft aan ‘Leive Vloms’ bedanken. De tweede editie was een voltreffer, dankzij alle mensen voor en achter de schermen, de cafébazen, het stadsbestuur en de dienst toegankelijkheid waardoor ook minder mobielen de kans kregen om het festival bij te wonen, Jan en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. We behouden onze succesformule, die we muzikaal wat verbreden, maar met de focus op volks, populair, toegankelijk en feestelijk, want dat zijn de kernwoorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan ‘Leive Vloms’. We hebben met de ganse ploeg nu al goesting in de volgende editie, maar eerst klinken we op de voorbije. Santé!