...

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke

-Middelkerke 11 augustus 2018- Niet minder dan 15.000 nostalgische toeschouwers vonden zaterdag de weg naar het festivalpark van Middelkerke waar de 5de editie van het Nostalgie Beach festival zou plaats vinden. toen wij Middelkerke binnen kwamen gereden konden we vaststellen dat bijna al de parkeerplaatsen kort tegen het festivalpark al waren ingenomen. Het Nostalgie Beach Festival ging zijn 5de editie in met een volle weide en een lading topartiesten op het podium.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 3963

Ook voor deze editie koos Nostalgie voor de formule van classics in zomerse setting op het festivalpark van Middelkerke. De line-up weerspiegelde dan ook perfect de hits die je dagelijks mag verwachten op Nostalgie. Dit jaar deed het festival een extra inspanning voor de beleving van de bezoekers met onder andere een uitgebreide foodcourt en beeldschermen aan het podium. De sfeer was optimaal dankzij de stralende zon boven de festivalweide en de enthousiaste massa die op de been was. Coco Jr. XL opende het festival met een show vol hits. Niet alleen die van The Dinky Toys, maar ook zijn covers uit Liefde Voor Muziek én een fel gesmaakte ‘I Need Never Get Old’. De perfecte start voor een zonnige festivaldag!

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 3913

De volgende in het rijtje was Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, hij speelde als het ware een thuismatch: hij woont slechts een tiental kilometer van het festivalterrein. Nummers als ‘Word Up’, ‘This One’s For You’ en ‘I’m Your Sacrifice’ zorgden vroeg in de namiddag voor een hoogtepunt. Hier en daar zag je al menige toeschouwer zich laten verleiden tot een danspasje op de tonen van zijn muziek. Daarna was het aan de beurt aan Alphaville en Technotronic. De Alphaville classics ‘Big In Japan’ en ‘Forever Young’ bewezen hun tijdloze klasse. Technotronic, mét originele zangeres Ya Kid K, deed de wei daveren met ‘Pump Up The Jam’. Persoonlijk vonden we dit optreden minder geslaagd, maar dit is wel een eigen mening en zal zeker door menige fan worden tegengesproken.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 4056

De beats maakten daarna plaats voor de groovy vibes van 10cc. Nummers als ‘The Things  We Do For Love’, ‘Dreadlock Holiday’ en ‘I’m Not In Love’ werden luidkeels meegezongen. 10cc slaagde erin om af en toe de weide in vuur en vlam te zetten, maar ook om de vele opgekomen festivalgangers stil en ingetogen te krijgen. Het was de tweede passage van deze groep in vijf jaar tijd en we konden zelf vaststellen dan ze nog niks aan populariteit ingeboet hebben.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 0829

Helemaal anders was het met het optreden van de Kreuners die daarna kwamen en de wei in vuur en vlam zetten. Eén voor één passeerden hun hits de revue: ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Verliefd Op Chris Lomme’, ‘Layla’, ‘Zij Heeft Stijl’, luid meegezongen door de grote massa aanwezigen. De Kreuners bewezen daarmee dat ze nog steeds tot één van de meest populaire groepen van Vlaanderen horen en dat ze terug zijn van nooit weggeweest. De meest opvallende figuur op het podium was bassist Jan Van Eyken die zomaar eventjes 80kg aan lichaamsgewicht verloren is.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 4273

De voorlaatste van de optredende artiesten was niemand minder dan de Jamaicaan Jimmy cliff. Met zijn ska-en  reggeamuziek wist hij ook de talrijk opgekomen Nostalgie bezoekers tot dansen en meezingen aan te zetten. nummers als daar zijn:” Wonderful world beautiful people, Many rivers to cross, Sunshine in the music, maar vooral Reggae night werden talrijk meegezongen. In 2010 werd Jimmy Cliff als tweede reggae-artiest na Bob Marley toegelaten tot de Rock & Roll Hall of Fame. In 2012 kwam na een stilte van 7 jaar “Rebirth” uit. Het album kreeg lovende recensies en bracht Cliff terug naar zijn roots: live opgenomen ska en reggae nummers. Hij ontving er op zondag 10 februari 2013 in het Staples Center en het Nokia Theater in Los Angeles voor het beste Reggae Album zelfs een Grammy Award voor.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 4373

Dit jaar mocht de ska groep Madness het Nostalgie Beach festival afsluiten, en dat deden ze met verve. ze begonnen hun optreden met Our House uit 1982. Daarna schalden al hun andere hits nog door de boxen tot grote tevredenheid van het publiek. Omstreeks 00.35 werd deze vijfde editie van het nostalgie beach festival afgesloten en keerden alle festivalgangers moe maar tevreden terug naar huis. Afspraak bij leven en welzijn volgend jaar voor de zesde editie, wij kijken er nu al naar uit.

15.000 nostalgische toeschouwers te middelkerke - IMG 4481

 

Voor meer foto’s klik hier