...

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose - Leive Vloms 1 1(Foto: House of Entertainment)

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose en genieten van Sam Gooris, Sergio en verraste Willy Sommers.

Met 12.000 waren de passanten die vrijdagavond langskwamen op de 2de editie van ‘Leive Vloms’, het Leuvense schlagerfestival dat plaatsvond op de Oude Markt. “Ondanks de tropische temperaturen en de aanhoudende hitte, was het publiek bij de start van de ‘Leivese Schlager Top 20’ massaal aanwezig. ‘Sweet Caroline’ van Christoff was er boenk op. De Krikke en DJ Kurt Frederickx hadden het publiek van in het begin mee voor een onvergetelijke avond”, zegt medeorganisator Erik De Rop namens de vzw Oude Markt Leuven. Na twintig minuten opwarming, was de New Bis Band klaar om Sam Gooris te begeleiden. Met zijn turbo ‘Laat het gras maar groeien’-grasmasjien, zijn ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’, had hij de Oude Markt in zijn binnenzak. In de coulissen zagen Kelly Pfaff en de kinderen dat het goed was.

Sergio

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose - Leive Vloms 7(Foto: House of Entertainment)

Voor de Lubbeekse zanger Sergio was ‘Leive Vloms’ bijna een thuismatch, maar muzikaal was het een uitdaging: “Voor dit festival heb ik mijn setlist wat aangepast. Naast mijn eigen nummers, zoals ‘Alleen bij jou’ en ‘Ik ben de Sergio’, heb ik een repertoire van meezingers samengesteld en dat is enorm aangeslagen bij het publiek.” Sergio walste over de Oude Markt, deed ei zo na een salto en beëindigde zijn optreden met een fenomenale luchtsprong.

Willy Sommers

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose - Leive Vloms 6 2(Foto: House of Entertainment)

Als nieuwe nummer één van de ‘Leivese Schlager Top 20’ schalde Will Tura door de boxen met ‘Mooi, ’t leven is mooi’ en daarna was het tijd voor de absolute topact van de avond: Willy Sommers. Vorig jaar stond Willy op één in de lijst met zijn evergreen ‘Laat de zon in je hart’, het liedje waarmee hij zijn set opende. “Ik heb overal in Vlaanderen al op het podium gestaan. Op de Leuvense Oude Markt heb ik al eens een gastoptreden gedaan, maar vanavond was het de allereerste keer in mijn carrière dat ik met de New Bis Band een volledig soloconcert heb gegeven. Het was fantastisch. De mensen deden onmiddellijk mee. ‘Als een leeuw in een kooi’, ‘Een wonder van een vrouw’, het ging erin als zoete koek”, zei de Vlaams-Brabander. Sommers werd verrast toen zijn collega-artieste Wendy Van Wanten op het podium kwam gelopen met een verjaardagstaart. “Willy, volgende week word je 66 en ik wil jou vandaag al feliciteren met deze taart”, zei de Oostendse. Na de kussen volgde nog het nummer één duet ‘Kijk eens diep in mijn ogen’ en het Leuvense publiek genoot zichtbaar. “’Leive Vloms’ is fantastisch. Heen en terug is het een autorit van vier uur. Wij wonen in Kortrijk, maar voor het tweede jaar op rij hebben we ons hier geweldig geamuseerd”, zei de familie Bastiaans.

MS

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose - Leive Vloms 8 1(Foto: House of Entertainment)

Ik wil iedereen bedanken die meewerkte aan de tweede editie. De voorbije maanden is er keihard gewerkt en hebben we mensen gesensibiliseerd om een vrije bijdrage te doen van €3. Veel mensen gaven een briefje van vijf euro, waardoor de tonnen lichter wogen, maar beter gevuld zijn dan vorig jaar en dat doet ons een groot plezier”, zei medeorganisator en MS-patiënt Jan Heremans. Net als vorig jaar schenkt ‘Leive Vloms’ de opbrengsten aan het MS Centrum uit Melsbroek, dat de centen goed kan gebruiken voor verder wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. “Tijdens de jaarmarkt van Leuven Kermis maken we opnieuw het bedrag bekend dat we hebben opgehaald”, zegt Erik De Rop. “Na deze bevestiging dat de mensen hhttp://www.leivevloms.beouden van ‘Leive Vloms’, zijn we ons publiek een derde editie verschuldigd. Vrijdag 2 augustus 2019 mag je al in potlood opschrijven in je agenda”, voegt hij er enthousiast aan toe.

Leive Vloms bevestigt: 12.000 Passanten doneren voor strijd tegeb Multiple Sclerose - Leive Vloms 9(Foto: House of Entertainment)

Meer info over ‘Leive Vloms’ vind je op de website www.leivevloms.be en de Facebookpagina van de Leuvense Oude Markt.