Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor

-Blankenberge vrijdag 20 juli- De premiére van de revueshow D.I.S.C.O. startte zoals steeds later dan aangekondigd. Men zou op de duur nog beginnen denken dat het zo hoort. Maar dit kleine akkefietje is al gauw vergeven en bij de start van deze wervelende show is het nog sneller vergeten. De gevestigde waarden zijn zoals steeds trouw op post. Voor de Vlaamse humor zorgt Nele Goossens met haar alter ego Deborah De Proeist Uit Wortel maar dit keer verhuist naar Peer. Daysy Thys, Patrick Onzia, Vlaamse souldiva Sandrine, Dimitri Verhoeven en natuurlijk voor de tweede maal Elvis-imitator Steve Ryckier sluiten de rij. Dat het niet alleen bij  Elvis blijft bij deze laatste zal later in de show nog duidelijk worden. Zo passeren nog verschillende anderen de revue zoals daar zijn: Edith Piaff met aangepaste outfit en lengte, Willem Vermanderen, La Esterella en ga zo maar door, een streling voor oog en oor alhoewel de meesten toch nog steeds voor de Elvis immitatie gewonnen zijn, ook de dames in ons gezelschap.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor - IMG 0258

De internationale acts zijn ook performers van de bovenste plank en gaan dan ook lopen met een belangrijk deel van de aandacht. Zo hebben we de gratie en de passie van Alexandra & Indra, samen een prachtig kunstwerk in Adagio. Ze combineren hedendaagse dans met acrobatische elementen. Hun gepassioneerde en expressieve performance vertelt het verhaal van een relatie. Ze visualiseren liefde en dromen, nabijheid en scheiding. De bijzondere en opzwepende uitvoering vormt een uniek mix van elegantie, moderne dans, ballet en partneracrobatiek.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor - IMG 0251

De Oekraïense Alla en de Cubaan Reydi zijn niet alleen privé een koppel. Op het podium vormen zij sinds 2014 samen het Duo Reyal. Hun acrobatische act op de Chinese mast vereist de grootste spierkracht. Normaal domineren de mannen in deze discipline, maar Alla geeft deze act een ongekende natuurlijke en vrouwelijke elegantie. Duo Reyal schitterende samen al in verschillende shows zoals o.a. EtCetera Variete, GOP Variete, Apollo Variete, Roncalli Cirus en dinnershows, Bouglione Circus, Europa Park dinnershows en Palazzo dinnershows. Reydi was voorheen vijf jaar lang lid van de Havana Boys (Mambo Number 5). Zij traden met hun ‘Russian Bar’-act op in shows in o.a. Engeland, Frankrijk, Monaco en Amerika.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor - IMG 0295

Alla is sinds 2011 Oekraïense recordhoudster. Ze is in staat om de meeste hoelahoeps gelijktijdig te laten draaien. Sinds 2009 werkt ze als danseres met haar hoelahoep doorheen heel Europa. Ze coacht daarnaast onder andere het Oekraïense Olympische team en geeft les aan de University of  Physical Education and Sport in Oekraïne. Hoe deze dame tekeer gaat met de hoelahoep is gewoon een streling voor het oog en verbergt ons inziens menige uren training. Deze dame is zeker op haar plaats in dit internationale gezelschap deze zomer in het Witte paard.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor - IMG 0358

Maar de man die het meeste lachsalvo’s en oeis en ais teweeg brengt is toch de Rus Vladimir Georgievsky en zijn hilarische trampoline-act. Hoe die man erin slaagt zich op- en van de trampoline te laten vallen zonder zich pijn te doen is niet alleen een compleet raadsel voor velen maar dwingt ook enorm veel respect af voor deze man. In 2015 werden hij en zijn alter ego Professor Wacko wereldberoemd door zijn deelname aan Britain’s got Talent. Zijn auditie voor de jury werd ondertussen al meer dan 12 miljoen keer online bekeken. Sindsdien nam hij nog deel aan Czechia Slovakia’s Got Talent (2016), Keep it in the family (RTL Duitsland, 2017) en Best of the Best (Russia 1, 2018).  

Wie gaat voor humor en acrobatie zit zeker goed bij het duo Farello. Ze kregen bekendheid als trio met een optreden op televisie in 1983. Na hun deelname aan de International Variety Competition in Stuttgart vond er een belangrijke partnerwisseling plaats. Sinds 1991 werken Ralf en Jacqueline Marschan (Frau Schmidt) intensief samen. Duo Farello werd geboren.. Duo Farello werd geboren. Door het continue perfectioneren en verbeteren van hun act, werd het duo steeds meer gesmaakt door het publiek. De geestige karakterrol van de schoonmaakster mevrouw Schmidt zorgt er sinds 1999 voor dat Duo Farello vooral bekend staat voor de unieke combinatie van humor en acrobatie. Het succes van de act ontging ook Prins Rainer van Monaco niet: hij nodigde hen in 2003 uit voor ’s werelds grootste circusfestival in Monte Carlo. Daar wonnen ze uiteindelijk de felbegeerde Special Price GdZ.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor - IMG 0385

En tenslotte moeten we het ook hebben over de hoofdact dit jaar namelijk Ottowan. Deze kon me in tegenstelling tot verleden jaar de Gibson Brothers maar matig boeien. Als je zelf het publiek moet vragen om recht te staan om de sfeer er in te brengen dan wil dat zeggen dat je optreden niet goed zit. Daarna zelf de zaal intrekken zodat de achterste rijen naar een leeg podium zitten te staren is ook niet van die aard om sfeer op te roepen. Niettegenstaande de hoofdact die wat tegenvalt is deze show toch de moeite waard om te gaan bekijken. Zoals ieder jaar is de productie in handen van Ben Van de Keybus, voor de regie tekent zoals steeds Jos Dom en Patrick De Smedt staat in voor de muzikale omlijsting van het live-orkest. Nathalie De Bruyn neemt de Choregrafie voor haar rekeing terwijl de prachtige kostuums ontworpen en gemaakt werden door Elvira Van Bavinckhove.

Revueshow D.I.S.C.O. is er helemaal klaar voor - IMG 0400

De show loopt nog tot 3 september in het Witte paard te Blankenberge voor meer info:

Voor meer foto’s klik hier