...

Jettie Pallettie warmt met ‘Cafeetje 3.0’ op voor haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’

Ik zit in een cafeetje” was tien jaar geleden voldoende voor Jettie Pallettie om door te breken bij het grote publiek. Haar 10de verjaardag viert Jettie, de koningin van de kroegen en de fetisj van de feesttenten, op zaterdag 28 april in stijl, in de Chloë Hal van Ninove. “Het wordt één groot feest, want die avond stel ik mijn nieuwe cd voor: ‘Pinten & Patatten’. Dit zijn twee dingen die ik altijd tegenkom als ik onderweg ben in het Vlaamse land. Overal waar Jettie op het podium staat vloeit het bier rijkelijk en hoor je hoe ze achter de toog de lege flesjes bier in de bakken verzamelen. In Vlaanderen zeggen ze ‘frieten’, wij noemen het ‘patat’, lekker dun of dik geschild. Volgens mij zijn er in Vlaanderen meer frituren dan dat er bakkers en beenhouwers zijn”, zegt Jettie lachend.
Na het succes van haar verzamel-cd ‘Dubbeldik Feest In De Tent + Alle Toeters & Bellen’, pakt Jettie haar 10de verjaardag stevig aan met een exclusief jubileumconcert, maar ook met een gloednieuwe cd. “De voorbije maanden was ik druk bezig in de studio met de opnames van een spiksplinternieuw album. Het ware lange dagen, maar ik ben super tevreden met het resultaat. Jettie Pallettie, dat zijn herkenbare meezingers, volkse ambianceliedjes met gevoel en de nodige knipogen in de teksten. Het is een rijkelijk album geworden, met liedjes die even goed smaken als een verse portie friet met mayonaise en een koud pintje.”

Voor de nieuwe Jettie Pallettie-cd ‘Pinten & Patatten’ verschijnt op zaterdag 28 april 2018, is er nu al een nieuwe single. “‘Ik zit in een cafeetje‘ is een klassieker. Het is het liedje waarmee het voor mij allemaal begon. Het lijflied van Jettie Pallettie, dat na tien jaar toe was aan een nieuwe versie. Muzikaal klinkt deze ‘Cafeetje 3.0′ voller, steviger en dat vinden de dj’s leuk, want in Vlaanderen wordt hij in de volkskroegen en cafés goed gedraaid. De reacties zijn super en dat het feest is, zie je ook in de videoclip die een paar weken geleden gedraaid werd.”

Jettie Pallettie warmt met ‘Cafeetje 3.0’ op voor haar nieuwe cd ‘Pinten & Patatten’ - Jettie Palletie Hoesje Cafeetje 3.0

Voor meer info over Jettie Pallettie haar nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’, het album ‘Pinten & Patatten’ en haar jubileumconcert op 28 april 2018 in de Chloë Hal te Ninove, surf naar www.jettiepallettie.nl
De nieuwe single ‘Cafeetje 3.0’ is vanaf vandaag digitaal te koop en te beluisteren via streaming. Het album ‘Pinten & Patatten’ is vanaf 28 april 2018 fysiek en digitaal te koop en beschikbaar via streaming.