...

Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival

Met het Replay Festival, op zaterdag 28 april 2018 in het Herentalse Netepark, gaat het nieuwe festivalseizoen officieel van start. Headliners op de drie volwaardig overdekte stages zijn o.a. Kenn Colt, Nore en Pure, Coone, Billy Kenny, Yolotanker en Lowriderz. Een herkansing op het festival is er ook voor Boef, nadat hij begin dit jaar een optreden in Vlaanderen moest afbreken wegens technische problemen. Boef komt naar Herentals met een nieuwe nummer één YouTube-hit, want zijn actuele single ‘Sofiane’ verpulvert YouTube- en Spotify-records en is inmiddels goed voor drie miljoen views en meer dan 680.000 streams. “Het Daydream festival is vertrokken naar het buitenland, waardoor het Replay Festival de openingsplaats heeft ingenomen op de festivalkalender. Dat zorgt voor extra belangstelling, ook uit het buitenland, want dankzij onze brede programmatie verwelkomen we deze maand niet alleen Belgische bezoekers, maar ook Nederlanders, Duitsers, Fransen én Spanjaarden zijn op 28 april op de afspraak”, zegt festivalorganistor Jelte. Als je zeker wil zijn van je tickets en je plek op het Replay Festival, dan bestel je best vandaag nog je kaarten op www.replayfestival.be
Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival - Replay(Foto; House Of Entertainment)
We zitten op kruissnelheid en hebben nu al 30 % meer tickets in de voorverkoop gedraaid als het voorbije jaar. De winter is eindelijk voorbij en de mensen zijn blij dat ze weer kunnen genieten van frisse buitenlucht en goeie muziek, twee zaken die wij aanbieden. Overdekt, want ook als het regent gaan alle optredens door, maar staan de artiesten en ons publiek droog. Daar hebben we opnieuw voor gezorgd”, zegt Jelte.

Blikvangers

Voor het publiek wordt het op het Replay Festival uitkijken naar de doortocht van Nore en Pure, een band die de voorbije weken nog op het Ultra Music festival stond in Miami. De Zwitserse met Zuid-Afrikaanse roots scoort momenteel een dikke hit met ‘Sphinx’. Andere hoogtepunten zijn de optredens van Billy Kenny, een Amerikaanse-dj die het vaste gezicht is van het beroemde Dirtybird-label. “Vorige maand stond hij nog op ‘Snowbombing’, het grootste Canadese winterfestival. Het is de tweede keer dat hij naar België komt. Eerder stond hij op Tomorrowland en wij konden hem nu strikken voor een exclusieve set. Het is een dj die je moet gehoord en gezien hebben, want hij ontgoochelt nooit”, zegt Jelte. Voor de Belgische Hardstyle-dj Coone deze zomer voor het eerst op de mainstage van Tomorrowland staat, draait hij 28 april op het Replay Festival. “Coone, de grondlegger van de Hardstyle, is van De Kempen, dus ver moet hij niet rijden om tot bij ons te geraken en hij heeft er goesting in, zei hij een paar dagen geleden nog toen ik hem tegen het lijf liep”, zegt festivalorganisator Jelte enthousiast.

Boef

Op het Replay Festival wordt het vooral uitkijken naar healdiner en blikvanger Boef, die zijn comeback maakt op de Vlaamse podia, nadat hij begin dit jaar een optreden moest onderbreken wegens technische problemen. Dat laatste zal in het Herentalse Netepark niet het geval zijn, want het festival staat erom bekend samen te werken met de beste licht- en geluidsbedrijven van België. Boef keert niet met lege handen terug naar ons land, maar wel met een dikke nummer één-hit: ‘Soufiane’. “Vorige week vrijdag kwam de single uit en deze week staat het op nummer één in de You Tube hitlijst met meer dan drie miljoen views en 680.000 streams op Spotify. Boef schrijf hiermee geschiedenis en noteert met ‘Soufiane’, een verwijzing naar zijn echte naam Soufiane Boussaadia, een nieuw persoonlijk record. “We zijn blijven geloven in Boef, toen we hem vastlegden, maar ook toen hij in het oog stond van een ware mediastorm. De cijfers bewijzen zijn populariteit en de enorme steun die hij geniet van zijn fans”, zegt Jelte. “Ons festival groeit in bezoekersaantallen, dankzij Boef, maar ook dankzij de internationale en regionale line-up die wij programmeren. De artiesten zorgen dat wij mensen over de vloer krijgen uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland. Regionaal brengen topartiesten Yolotanker (de vaste partner van Gunther D., is van Herentals) én Lowriderz (het duo heeft eveneens Herentalse roots) volk op de been die hen in hun hometown nog eens aan het werk willen zien.
Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival - BOEF1(Foto: House Of Entertainment)

Eten

Niet alleen de muziek en de omgeving, ook eten op het komende Replay Festival wordt een beleving. Jelte: “Dit jaar hebben we de food in eigen beheer, wat wil zeggen dat we een echt, authentiek festivalaanbod hebben op de menukaart. De gerechten worden vers bereid door een chef die backstage met zijn kookteam achter de vuren staat. We geloven in een lekkere portie frieten met stoofvlees, een verse burger, een lekkere kebab of een vers gemaakte hotdog. Kwalitatief, vers voedsel tegen een aanvaardbare festivalprijs, dat is onze missie.”

De laatste uitsmijter die we nog kunnen meegeven, is de circustent die op het Replay Festival opgesteld wordt rond de Dixi wc’s. Een tent waar ReneOpSedee de leukste en meest passende beats zal verzorgen.

Het Replay Festival vindt plaats op zaterdag 28 april 2018 in het Netepark in Herentals. Tickets en info: www.replayfestival.be/tickets of bij Club Human op de Herentalse Grote Markt.
Boef komt met nummer één-hit naar het Replay Festival - Boef 2 Affiche