...

Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende

Een verrassing van formaat”, zo omschrijven de talrijke fans van The Hollies het nieuws dat de legendarische band van o.a. ‘The Air That I Breath’, ‘Bus Stop’ en ‘Carrie Ann’ op dinsdag 30 april 2019 een éénmalig concert geeft in het Oostendse Kursaal. “De originele bandleden hebben weer goesting en besloten om tijdens hun nieuwe tournee ook één concert te geven op Belgische bodem. Voor wie hen ooit aan het werk zag, of wie ze ooit eens aan het werk wil zien, is het concert van The Hollies opnieuw een afspraak met de muziekgeschiedenis”, zegt Sofie Vandenbroucke van organisator Concertevents. Tickets voor het concert van The Hollies kunnen vanaf vandaag besteld worden op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660.601 (Max. €0,30/Min). “Je moet snel zijn, want er komt maar één concert en de plaatsen in het Kursaal zijn beperkt.
Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende - The Hollies 2(Foto: House of Entertainment)
The Hollies zijn één van de meest succesvolle en geliefde bands uit de Britse Pop Invasie van de jaren ’60. Hun stijgende onderscheidende harmonieën, briljant gemaakte liedjes en gecultiveerde muzikaliteit, heeft gezorgd voor de levensduur van één van de meest geliefde groepen sinds The Rock Revolution. Vooral in combinatie met de uitgebreide back catalogus van hits van The Hollies.

De band werd in 1963 opgericht door Bobby Elliott, Tony Hicks, Allan Clarke, Graham Nash en Eric Haydock. Tot midden van de jaren ’70, hadden The Hollies meer hits dan The Beatles – in die periode hadden ze 15 top 10-hits in de Lage Landen en 18 top 10-hits in Engeland. Songs zoals ‘Just One Look‘, ‘I’m Alive’, ‘Stop Stop Stop‘, ‘Dear Eloise’ en ‘Listen To Me’, om er een paar te noemen.

In 1968 vertrok Nash uit de groep om zich aan te sluiten bij David Crosby en Stephen Hills, die ook wel bekend staan als Crosby, Stills and Nash. Maar The Hollies bleven doorbreken, niet alleen in Europa, maar overal in de wereld. Hun grootste hits kwamen later, zoals: ‘The Air That I Breathe‘, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’, ‘Bus Stop‘ of ‘Sorry Suzanne‘.

The Hollies stonden ook bekend als echte innovators.  Ze gebruikten ongewone instrumenten bij hun opnames in Abbey Road te London. Instrumenten zoals de banjo, tubular bells, celeste, glockenspiel of zelfs doedelzakken werden gebruikt. Ze waren ook één van de eerste rockbands die gebruikmaakten van driestemmige zang.

Tot op de dag van vandaag toert de band elk jaar door Engeland, Duitsland en Scandinavië. “In België smeken de fans al jaren voor een concert, dus we zijn erg blij dat ze dinsdag 30 april 2019 toegevoegd hebben aan hun agenda”, zegt de West-Vlaamse organisator Concertevents.

The Hollies, ‘A Highway Of Hits’ is een 2 uur durende show, met de originele bandleden en hits zoals ‘The Air That I Breathe’, ‘Just One Look’,’Stop, Stop, Stop’, ‘Long Cool Woman (In A Black Dress)’,’Sandy’, ‘I’m Alive’, ‘Bus Stop’, ‘Carrie Anne’, ‘He Ain’t Heavy, He’s My Brother’ …en nog veel meer wereldberoemde nummers van een band die doorheen de geschiedenis wereldwijd miljoenen platen verkocht.
Legendarische Hollies spelen 30 april 2019 éénmalig in Kursaal Oostende - The Hollies 3(Foto: House Of Entertainment)
Formatie:
Bobby Elliott – Drums en percussie
Tony Hicks – Gitaar en zang
Ray Stiles – Bass en zang
Ian Parker – Keyboard en zang
Steve Laurie – Gitaar en zang
Peter Howarth – Gitaar en zang

Tickets voor The Hollies ‘A Highway Of Hits’ op dinsdag 30 april 2019 in het Kursaal Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be of telefonisch op 070/660601 (Max. €0,30/Min).

Meer info over de band vind je op http://www.hollies.co.uk/