...

Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden 11de I love the 90’s

I love the 90’s zorgde zaterdagavond in de Hasseltse Ethias Arena opnieuw voor een kleurrijke 11de editie. Blikvangers waren Aqua (‘Barbie Girl’), Right Said Fred (‘I’m Too Sexy), Chesney Hawkes (‘The One and Only’), Cherry Moon Trax en DJ Pat Krimson, die zijn AtmoZ-trukkendoos opende, inclusief steltenlopers. DJ Ward was als Master of Ceremony opnieuw de ‘man van de avond’: “Ik duik elk jaar weer, weken op voorhand, mijn platencollectie in om me voor te bereiden op de party. En platencollectie dat mag je voor de jaren 90 sectie echt letterlijk nemen! Het gaat hem in veel gevallen nog over maxi vinyls en lp’s, die ik dan in een digitale vorm omzet. Het kost me tijd, maar mijn sets moeten er ‘boenk op’ zijn! Als ik de positieve reacties zie van het publiek, weet ik dat het de moeite waard was.” Op 13 april 2019 vindt de nieuwe editie plaats van I love the 90’s en op www.ilovethe90s.be kan je daar nu al tickets voor bestellen.
Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden 11de I love the 90's - i love the 90s 2018( foto:c Ymke Dirikx)

Met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 25 jaar én tienduizenden trouwe bezoekers, blijft I love the 90’s de grootste ééndags indoor 90’s-party van Europa, en het festival blijft groeien. “Begin dit jaar verkochten we het 250.000ste ticket aan Peter Claes, die in de toekomst levenslang gratis naar onze party mag komen. We blijven gefocust op de muziek en de sfeer van de jaren negentig en daarmee bereiken we ook de YouTube-generatie, die doorheen de jaren ingestapt is in ons verhaal. Jaarlijks is het een uitdaging om nationale en internationale kleppers op ons podium te hebben, die in de jaren negentig succesvol waren. We blijven slagen in ons opzet, want na Scooter, Five, Hanson en Steps, lukte het ons om dit jaar Aqua en Chesney Hawkes te strikken voor I love the 90’s. De impressionante beelden van onze party en de vele getuigenissen van artiesten die bij ons al te gast waren, werken overtuigend en van die kracht maken we volgend jaar opnieuw gebruik om wederom uit te pakken met een sterke line-up.

Een positieve evolutie is dat de mensen steeds vroeger naar onze party komen”, zegt DJ Ward. “Om acht uur gingen de deuren open en stonden er al een paar duizenden klaar om te komen feesten. Ze weten ondertussen dat de introfilmpjes van de party boordevol 90’s herinneringen zitten. Ik hoor de mensen vanachter mijn discobar soms echt gewoon keihard lachen en genieten in de zaal, zo van: ‘ah ja, dat weet ik nog!’. En die ervaring wil niemand missen. ” Voor ‘The One and Only’ Chesney Hawkes was dat om iets over negen een mooie opsteker. De Britse zanger ziet er nog steeds goed uit, net zoals in de jaren negentig toen hij als posterboy menige slaapkamermuur sierde. Na Chesney kwamen Maxx en de Nederlandse 2 Brothers on the 4th Floor, en vervolgens mocht DJ Ward een paar bezoekers gelukkig maken met enkele exclusieve 90’s spullen. Voor Jochen Leeten uit Tessenderlo werd het een onvergetelijke avond, want hij/zij ging naar huis met een fonkelnieuwe scooter. In de nineties deed de Belgische Eurodance het uitstekend. Natural Born Deejays, Astroline, Absolom en Virtual Zone hadden geen moeite om de aangegroeide massa voor het podium met hun hits te bespelen.

DJ Ward

Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden 11de I love the 90's - DJ Ward
(Foto c Ymke Dirikx)
En dan was het tijd voor een stevige portie DJ Ward. De Limburgse allround-dj is van editie 1 nauw betrokken bij het succesverhaal van I love the 90’s, “maar het blijft spannend”, zegt hij. “Voor deze party beschik ik over een database van tussen de 5000 en 6000 nummers uit de jaren negentig. Ik beslis instant welke songs ik speel op de party, op basis van de live feedback van het publiek. De ganse avond kijk ik hoe de sfeer is in de zaal en hoe de mensen reageren op de muziek. Dat doe ik altijd als ik draai. Het publiek blijft verjongen, waardoor I love the 90’s blijft groeien, maar de unieke sfeer blijft intact. Ik herinner mij nog hoe ik vorig jaar de mensen zo zot kreeg om een crowdtunnel te maken. Ik kon zo, door die opening, van aan het podium tot aan een toog en terug! En met een fris drankje in de hand, kon ik de volgende vette schijf starten. Dat soort beleving kleurt en typeert de sfeer van onze party”, zegt DJ Ward, die in de coulissen en tussen het publiek de steun kreeg van zijn bijna 88-jarige bomma Irma. “Ik ben vanavond de oudste, maar ook de meest trotse bezoeker, zeker als ik zie wat mijn kleinzoon weer presteert. Chapeau!

Exclusief

Met Right Said Fred en Aqua haalde I love the 90’s opnieuw twee internationale kleppers naar Hasselt en die werden door het publiek bijzonder gesmaakt. Naast ‘I’m Too Sexy’, was het vooral Aqua’s ‘Barbie Girl’ dat luidkeels werd meegezongen. De avond evolueerde en na de hoofdset van DJ Ward, volledig geanimeerd met video, speelden Q-dj’s Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie hun vetste 90’s-schijven. Het publiek zag dat het duo zich kostelijk amuseerde en deed gewillig mee. Met steltenlopers en een massa toeters en bellen, wekte DJ Pat Krimson de unieke AtmoZ-sfeer terug tot leven. “In de jaren negentig was het elk weekend volle bak in Club AtmoZ. In de Ritz, langs de kanaalkom in Hasselt, werd er geschiedenis geschreven. Wij zorgden toen al voor beleving met special acts. De mensen kwamen ogen te kort. Happy Music For Happy People was onze slogan en dat hebben we vanavond op I love the 90’s opnieuw waargemaakt”, zei Patje na afloop. Met DJ Paul Elstak en het Belgische Cherry Moon Trax werd de avond stevig afgesloten. Vooral voor deze laatste was het een prima opwarming voor Tomorrowland. “Fantastisch dat we na onze eerdere doortocht op het I love the 90’s-podium in Boom, deze zomer de kans krijgen om het op de mainstage waar te maken. Ja, das echt heel straf en we zijn daar iedereen, en I love the 90’s in het bijzonder, dankbaar voor, omdat zij ons altijd al gesteund hebben. We staan hier graag en onze Cherry Moon Trax slaan hier goed aan.

Op www.ilovethe90s.be kunnen er vanaf nu tickets worden besteld voor de 12de editie, die plaatsvindt op zaterdag 13 april 2019 in de Hasseltse Ethias Arena.

Aqua, Right Said Fred en DJ Ward kleurden 11de I love the 90's - i love the 90s 2019