...

Geert De Bolle is Keeper of the Quaich

Geert De Bolle tussen twee leden van Keeper of the Quaich
Geert De Bolle tussen twee leden van ‘Keeper of the Quaich’

Geert De Bolle is Keeper of the Quaich

Anam Cara & Cairdean: zielsvrienden van de Keltische cultuur

Sláinte, anam, cara, cairdean. Het zijn de Keltische benamingen voor gezondheid, ziel, vriend en vrienden. In Aalst leeft er een Keltische kring die het culturele gedachtegoed en de culinaire geneugten in ere houden: Anam Cara & Cairdean.

Anam Cara & Cairdean vloeide voort uit de vzw Vlaams Centrum Hof ten Dale in Mere. Met de verkoop van het Hof ten Dale ging ook de vzw ter ziele. In 2007 ontstond het idee om zelf een Aalsters-Keltische club op te richten.

De Aalsterse vereniging onderging nu een herbronning. De vereniging van vrienden van de Keltische cultuur wil ook in de toekomst evenementen blijven organiseren die Aalst en de Keltische cultuur nauwer samenbrengen.

Na een rustpauze van 1 jaar werd de vriendenkring opnieuw opgestart door Geert De Bolle, Jan Jansegers, Stefan Hauchecorne en Chris Bavay. Deze maal is Anam Cara & Cairdean de volledige naam. Anam Cara betekent zielsverwanten, cairdean vrienden.

Keeper of the Quaich

Na de heropstanding van de vereniging is er nog meer heugelijk nieuws. Schotland- en whiskykenner Geert De Bolle werd zopas opgenomen in het prestigieuze Schotse genootschap ‘Keeper of the Quaich’, een wereldwijde organisatie van whiskydistilleerders, die mensen erkent die zich uitgesproken sterk hebben ingezet voor de Schotse whiskycultuur. Op 26 maart werd Geert De Bolle, zaakvoerder van The Whisky House in Essene, benoemd tot Keeper of the Quaich. De honorering werd gevolgd door een feest op Blair Castle in Schotland. Dit is een bijzondere onderscheiding die slechts is voorbehouden aan een handjevol mensen.

Keeper of the Quaich is een exclusieve Schotse whisky society club met veel internationale leden. Deze sociëteit is opgericht met als doel om de Schotse whiskyindustrie wereldwijd te vertegenwoordigen en te promoten en iedereen die hieraan een bijdrage levert te honoreren.

Een quaich is een ceremonieel zilveren drinkschaaltje met twee platte handvatten en staat symbool voor vriendschap en verbondenheid.