...

Scrum lanceert zijn album Malt Folk met nieuwe single Looking Back.

Scrum lanceert zijn album Malt Folk met nieuwe single Looking Back. - ScrumPressI GijsSpierings preview(foto: House of Entertainment)

Er zijn er die folkmuziek associëren met de tijd van de geitenwollen sokken, maar dat zijn dan mensen die geen moeite deden om te luisteren naar Scrum, een Nederlandse band die popmuziek combineert met elementen uit de folk en rock. “‘Miss Me’ (But Let Me Go) en ‘Hold My Hand’ waren twee radiohits in België en die staan ook op onze nieuwe cd ‘Single Malt Folk”, zegt Marco, muzikant en motor achter de band. “België omarmde Scrum als eerste en dat heeft gewerkt, want in Duitsland zijn ze nu ook mee met onze nieuwe single ‘Looking Back’. Ook in Nederland krijgen we eindelijk erkenning en schakelen we een versnelling hoger nu ‘Looking Back’ op de playlisten staat bij Radio 5, RTV Oost en nog een rits landelijke en regionale radiostations. De reacties op het nieuwe ‘Single Malt Folk’-album zijn buitengewoon en dat doet deugd, zeker na 14 jaar keihard werken.

Mumford & Sons

De Mumford & Sons van de Lage Landen”, zo werd Scrum een paar maanden geleden nog omschreven en als je luistert naar hun nieuwe cd ‘Single Malt Folk’, voel je dat het plaatje klopt. Na 3 albums, 4 ep’s en een dvd, haakt de band in op het succes met een nieuwe cd die bestaat uit 12 liedjes en een bonustrack. “Drie jaar geleden was het aantrekken van Léon als nieuwe zanger de beste beslissing die we ooit hebben genomen. Léon heeft bakken talent, het is een aardige jongen en een keiharde werker die met z’n voetjes op de grond staat, maar zichzelf voortdurend uitdaagt om te verbeteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, waardoor we binnen de band allemaal zijn gaan groeien en ‘Single Malt Folk’ het beste album is geworden dat we in 14 jaar Scrum hebben gemaakt”, zegt Marco.

Looking Back

Met de nieuwe single ‘Looking Back’ kiest Scrum verrassend voor een gevoelige, melodieuze, maar radiovriendelijke mid-tempo popsong. In Duitsland staat de single op de playlist bij WDR4 en ook in Nederland hebben Radio 5, RTV Oost en een rits landelijke radiostations het nummer toegevoegd aan hun speellijsten.”’Looking Back’ is een slim liedje, dat je eindeloos op repeat kan afspelen. Op elk moment van de dag zorgt het nummer voor een rustmomentje, maar naarmate de song evolueert, wordt het tempo opgedreven waardoor je finaal eindigt met een voldaan gevoel dat smaakt naar herhaling”, zegt Léon.

Modulaire band

De zes gedreven ‘Scrummers’ liften bij ons mee op het succes van o.a. Kensington, Blof, en Gers Pardoel, Nederlandse bands en artiesten die het goed doen op de radio en in de Belgische hitlijsten. “Folkmuziek is bij jullie nog steeds erg in trek. Kijk maar naar het succes van Music Show Scotland. Nota bene Nederlanders die moeiteloos het Sportpaleis en Vorst Nationaal uitverkopen. Het is met die voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek, dat wij ons ‘Single Malt Folk’-album hebben gemaakt. Inclusief de bonustrack, staan er 13 liedjes op het album waar je thuis kan van genieten, maar die wij ook graag spelen tijdens onze optredens in de theaters, concertzalen of festivalpodia. Scrum is een modulaire band: Wij passen ons aan naargelang de setting. Het ene moment ligt de focus op klein, intiem en akoestisch, het andere moment gaan we voor bagpipes en alle mogelijke varianten van doedelzakken die ons op het podium versterken”, zegt Léon.

Scrum lanceert zijn album Malt Folk met nieuwe single Looking Back. - Single LookingBack smallRGB preview(Foto: House Of Entertainment)

Tracklist album
1. Scrum – High Hopes 
2. Scrum – The Sailor’s Son
3. Scrum – New Home
4. Scrum – Little Becky
5. Scrum – Miss Me (But Let Me Go)
6. Scrum – Hold My Hand
7. Scrum – Long Lost Friend
8. Scrum – Your Beautiful Mind
9. Scrum – Celebrate The Sun
10. Scrum – Perfect Crime
11. Scrum – Looking Back
12. Scrum – Alive And Kicking
13. Scrum – Ossis Lullaby

HIER kan je het Scrum-album beluisteren op Spotify.

Het Scrum-album ‘Single Malt Folk‘ en de single ‘Looking Back‘ zijn beiden verschenen op het Scrum-label.

Meer info over de band vind je op hun website, www.scrummusic.com