...

– PrimoStars schenken 28.676 Euro aan kindekankerfonds

 28.767 euro, zoveel hebben The Primo Stars Chris Van Tongelen (Familie), Ronn Moss (Mooi en Meedogenloos) en Melanie Wiegmann (Sturm der Liebe) in december opgehaald, samen met de lezers van het weekblad Primo. ‘Together We Are Strong’ was de titel van de single die de drie soapsterren als The Primo Stars uitbrachten. De Primo-lezers kregen de cd-single, bij aankoop van het blad, met éénmalige meerprijs. De opbrengst van de actie werd doorgestort naar het Kinderkankerfonds. Professor Yves Benoit, stichter en voorzitter van het fonds, was bijzonder blij en geëmotioneerd toen hij begin deze maand de cheque in ontvangst nam: “Een schitterend resultaat, dit helpt ons om nieuwe projecten in de stijgers te zetten.

Inhoudsopgave toon

Het Kinderkankerfonds zet zich in voor een betere levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun gezinnen, en voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker”, een ideaal initiatief om te ondersteunen vanuit Primo, vonden ze bij het blad dat het familiegevoel hoog in het vaandel draagt.

We gaan die 28.767 euro goed besteden, zeker omdat de werking van het Kinderkankerfonds steeds meer en meer wordt uitgebreid”, zegt prof. Dr Yves Benoit, voormalig diensthoofd van de kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis Gent en stichter van het fonds. “Een belangrijk project is het thuiszorgproject ‘Koester’, wat staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie’. Dat zorgt voor curatieve thuiszorg voor zowel kinderen in behandeling, als kinderen in palliatieve zorg en voor post-palliatieve zorg, namelijk de opvang en begeleiding van een gezin na een overlijden.”

Andere initiatieven zijn begeleidings- en ontspanningsmogelijkheden voor gezinnen met een kind dat aan kanker lijdt. Studio Nona, een project van spelbegeleiding voor kinderen die langdurig thuis verblijven, deLIEving, een gezellige leef- en speelruimte voor broers en zussen van zieke of kinderen van een ouder met kanker, of nog andere projecten van animatie binnen de kinderkankerafdeling. Daarnaast financiert het Kinderkankerfonds ook wetenschappelijke research en zorgt het voor financiële  ondersteuning van gezinnen die het op dat vlak al te moeilijk krijgen.

- PrimoStars schenken 28.676 Euro aan kindekankerfonds - PRIMO KinderkankerfondsOp de foto staan acteur Chris Van Tongelen (The Primo Stars, De Romeo’s), prof. Dr. Yves Benoit (UZ Gent, Kinderziekenhuis) en Maksim Marissen die Primo vertegenwoordigde bij de uitreiking.